1. Θα δώσω φακελάκι γιατί θέλω να υπάρχουν γιατροί. Διότι ο εξαιρετικός νευροχειρουργός που εγχείρισε την μητέρα της κολλητής μου στον εγκέφαλο, τον οποίον επισκέπτονταν απ’ όλο τον κόσμο, δεν έπαιρνε φακελάκια. Όμως, όταν είδε κι αποείδε με μισθό κατώτερο από του τελευταίου ποντικού των υπουργείων και βαρέθηκε να κυκλοφορεί με παπάκι, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και τώρα για να τον δεις θες μια περιουσία την οποία ούτε έχω, ούτε έχεις.

2. Θα δώσω φακελάκι γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει γιατρός κάτω των εξήντα –για ασκούμενους ούτε συζήτηση. Εγώ τουλάχιστον όσα παιδιά φίλων έχω που τέλειωσαν ιατρική, έχουν γίνει όλα μπουχός. Και για επιστροφή, ούτε λέξη, ούτε σκέψη.

3. Θα δώσω φακελάκι γιατί τους λυπάμαι. Ναι, τους λυπάμαι. Βρέθηκα ένα βράδυ στα εξωτερικά ιατρεία –το παθολογικό- του Γενικού Κρατικού λόγω ενός οικιακού μικροατυχήματος και δεν ήξερα ποιος ήταν σε χειρότερη κατάσταση: Εγώ ή οι γιατροί που μετά βίας στέκονταν στα πόδια τους;


[fullimage]17472[/fullimage]


4. Θα δώσω φακελάκι διότι, και έτσι, θα μου έρθει φθηνότερα. Έχετε αντιληφθεί πόσο κοστίζει η μεταφορά με ασθενοφόρο επείγοντος περιστατικού σε ιδιωτικό νοσοκομείο; Τριακόσια ευρώ να πας και να ‘ρθες από το Νέο Ψυχικό στους Αμπελόκηπους, τα οποία δεν καλύπτονται από κανένα ταμείο.

5. Θα δώσω φακελάκι διότι είναι βέβαιο ότι θα μου έρθει φθηνότερα. Με το φακελάκι ξέρεις τι δίνεις∙ με τις χρεώσεις που θα στείλει το ιδιωτικό θεραπευτήριο στο ταμείο σου, δεν έχεις ιδέα τι θα κληθείς να πληρώσεις αργότερα. Όσο για τους γιατρούς των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, από ένα σημείο και μετά δεν ξέρεις αν σου μιλάνε «για το καλό σου» ή προσπαθούν να σου πουλήσουν το τελευταίο αντιρυτιδικό σκεύασμα της Α ή της Β εταιρείας.

6. Θα δώσω φακελάκι στον γιατρό του δημοσίου γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα το δώσω στον γιατρό του ιδιωτικού και θα είναι και μεγαλύτερο. Νομίζετε ότι επειδή βρίσκεστε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο το οποίο πληρώνετε με το παραπάνω οι συνεργαζόμενοι γιατροί θα σας αντιμετωπίσουν με συμπάθεια και θα σας δώσουν απόδειξη για τις υπηρεσίες τους;