Ουδέν κρυπτό από τον ήλιο και την δημοσιογραφία τελικά. Σιγά μην περίμεναν οι καλοί συνάδελφοι την προβολή του ντοκιμαντέρ στο Fox για να μάθουν το όνομα του Seal που εκτέλεσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το όνομά του έβγαλε πρώτη στην δημοσιότητα η Daily Mail, αργά χτες το βράδυ και μέχρι σήμερα το μεσημέρι, μια μηντιακή φρενίτιδα εξαπλώθηκε γύρω από τον Robert– Rob για τους φίλους του- O’ Neil.

Βλέποντάς τον μάλιστα σε φωτογραφία να φοράει το κουστούμι του ομιλητή σε κάποιο συνέδριο, ο κοκκινομάλης πρώην μέλος της περίφημης Team-6, δεν σου γεμίζει το μάτι για εκτελεστής. Φαντάζει περισσότερο σαν ένας νεαρός καθηγητής πανεπιστημίου, παρά σαν μια φονική μηχανή που έχει δώσει το παρόν σε δεκάδες επιχειρήσεις στα μέτωπα του κόσμου.

Στα 38 του και έχοντας αποχωρήσει μετά από 16 χρόνια σαπό τους Seals (χάνοντας μάλιστα πολλά από τα προνόμια που έχουν να κάνουν με την σύνταξη και την ασφάλισή του) ο O’ Neil είναι εδώ και ώρες ένας πολύ διάσημος πρώην στρατιωτικός. Κάτι που στην περίπτωσή του δεν είναι και ότι καλύτερο, ειδικά όταν όλοι οι τρελαμένοι ανά τον κόσμο φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι, ξέρουν πλέον ποιος είναι ο άνθρωπος που σκότωσε το Νο 1 της Al Qaeda.
 

Τα πρωτεία για τα αποκαλυπτήρια χρεώθηκε ένα site ειδικευμένο σε θέματα που αφορούν τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, μετά το ανακάλυψε η Mail, ακολούθησε ο Independent και ο χορός καλά κρατεί. Κυκλοφόρησε μάλιστα και μια φωτογραφία του από επιχείρηση των Seals, στην οποία διακρίνεται με πλήρη σχεδόν εξοπλισμό (βλ. φωτό που ακολουθεί), ενώ ο πατέρας του Tom, που επιβεβαίωσε ότι ο γιος του σκότωσε τον Μπιν Λάντεν, προέβη σε άλλη μια αποκάλυψη. Ο Rob ήταν μέλος της ομάδας των Seals που έσωσαν τον καπετάνιο του εμπορικού πλοίου «Maersk Alabama» Richard Philips το οποίο είχαν καταλάβει Σομαλοί πειρατές.


Η συγκλονιστική ιστορία του Philips μεταφέρθηκε μάλιστα στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks και η επιχείρηση διάσωσής του από τις «Φώκιες» του Αμερικανικού Ναυτικού, δυνάμωσε κι άλλο τον μύθο των Seals.


O Richard Philips με την οικογένειά του
 


Ο Tom Hanks στο ρόλο του Richard Philips

Όσο για το αν ο πατέρας του φοβάται ότι θα στοχοποιηθεί όλη η οικογένεια μετά τα αποκαλυπτήρια, η δήλωσή του τα λέει όλα: «Επειδή ο κόσμος ρωτάει αν ανησυχούμε, τώρα που αποκαλύφθηκε το όνομα του Rob, ότι θα έρθει η ISIS να μας βρει, θα ζωγραφίσω ένα μεγάλο στόχο στην εξώπορτά μου και θα τους πω ελάτε να μας βρείτε».

Εδώ σαν δημοσιογράφος δεν γράφω τίποτε άλλο πέρα από την φράση: Χαρά στο κουράγιο του!