Δεν είναι και μικρό πράγμα να ανακαλύπτεις ότι έχεις προσβληθεί από τον Έμπολα –αυτή ήταν η μοίρα της είκοσι εξάχρονης νοσοκόμας Νίνα Φαμ, η οποία διαγνώστηκε θετική στον ιό λίγες ημέρες μετά από τον θάνατο του Τόμας Έρικ Ντάνκαν, του Λιβεριανού που πέθανε σε νοσοκομείο του Ντάλας στις 9 Νοεμβρίου απελευθερώνοντας ένα κύμα πανικού που κόντεψε να πνίξει ις ΗΠΑ. Η Φαμ ήταν μία από τις νοσοκόμες που φρόντισαν τον ασθενή τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

 

 

Όμως, οι έννοιες της νεαρής νοσοκόμας δεν άρχιζαν και τέλειωναν στο πρόβλημα της υγείας της. Τις ατέλειωτες ώρες του εγκλεισμού της, ανάμεσα στις μεταγγίσεις και στα πέρα δώθε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, η Φαμ έτρεμε για την τύχη του αγαπημένου συντρόφου της, του ημίαιμου Μπέντλεϊ. Είχε προηγηθεί το περιστατικό της θανάτωσης του σκύλου της Ισπανίδας συναδέλφου της που προσβλήθηκε από την ιό από τις αρχές, και η γυναίκα είχε χάσει τον ύπνο της.

 

 

Για καλή τύχη της ίδιας και του Μπέντλεϊ, οι κτηνιατρικές αρχές του Ντάλας αποδείχθηκαν πιο ευαίσθητες στον πόνο και στις ανάγκες ζώου και αφεντικού. Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε ναυτική βάση της πολιτείας όπου έζησε στην απομόνωση για 21 ολόκληρες ημέρες, όσες και η αφεντικίνα του, υπό το άγρυπνο βλέμμα των γιατρών που έπαιρναν δείγματα αίματος και τη θερμοκρασία του κάθε τρεις και λίγο. Ακόμα και ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε να ενημερώνεται για την πορεία της υγείας του.

 

 

Τελικά, τόσο η Νίνα Φαμ όσο και ο Μπέντλεϊ πέρασαν τις υγειονομικές εξετάσεις και… αποδόθηκαν στον κόσμο υγιείς και ευτυχισμένοι. Η επανένωση τους συνέβη το Σάββατο σε κρυφή τοποθεσία, παρουσία των μελών της οικογένειας της νοσοκόμας, γιατρών, κτηνιάτρων, τοπικών αρχών και εκπροσώπων των μίντια. Και, παρά την χαρά και την ανακούφιση όλων, τίποτα δεν συγκρίνονταν με τη χαρά του σκύλου που ξαναβρήκε τον αγαπημένο του άνθρωπο.