Προσοχή! Η εμπειρία σας από τους ντόπιους εργοδότες, ακόμα και κρατικούς φορείς, μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Ότι, για παράδειγμα, θα πληρωθείτε όταν, συν Θεώ, τα κονδύλια για τη μισθοδοσία σας θα αποδεσμευτούν ή, εξίσου πιθανόν, ποτέ.

Όμως, το πρόβλημα των γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι διαφορετικής φύσης. Εκείνες θα πληρωθούν κανονικά πλην, η διαφορά στις αποδοχές τους σε σχέση με τους άντρες ομόλογούς τους, σημαίνει ότι οι εργάσιμες ημέρες από αύριο μέχρι το τέλος του χρόνου είναι «δώρο» προς τους εργοδότες.
 


 

Η διαφορά αυτή υπολογίζεται στο 15,7%, δηλαδή 57 ημέρες. Και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που την θεωρούν σκανδαλώδη –εξ’ ου και η καθιέρωση εδώ και χρόνια της Equal Pay Day, η οποία γιορτάζεται ξεχωριστά σε κάθε χώρα της Ευρώπη– στην Ελλάδα είναι «στριμωγμένη» κάπου τον Μάρτιο.
 

Βέβαια, το πρόβλημα της ανισότητας της αμοιβής στην Ελλάδα έχει σε μεγάλο βαθμό εξαλειφθεί. Κάντε την αριθμητική (15,7 x 0) και θα καταλάβετε τον τρόπο. Και θα νιώσετε για μία και μοναδική φορά ανώτεροι των Βρετανών που, σαράντα χρόνια μετά από την νομοθετική κατοχύρωση της ίσης αμοιβής για ίση εργασία, δεν έχουν καταφέρει να εφαρμόσουν την ισότητα στον εργασιακό χώρο.