Δράστης αυτού του τόσο ενδιαφέροντος project είναι η Γιαπωνέζα φωτογράφος Miho Aikawa. Μεγαλώνοντας στο Τόκιο με δύο γονείς οι οποίοι εργάζονταν με πλήρες ωράριο αμφότεροι, η Miho έμαθε να δίνει ξεχωριστή σημασία στο παραδοσιακό γεύμα που συγκεντρώνει καθημερινά γύρω από το τραπέζι όλη την οικογένεια. Όμως, η μετοίκησή της σε μεγαλύτερη ηλικία στη Νέα Υόρκη έγινε αφορμή για να αλλάξουν οι όροι της ζωής της και να ανοίξει τα μάτια της σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής.

 

 

 

Πάνε τα οικογενειακά γεύματα, χαλαρά και υπαγόμενα σε αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς. Οι νεοϋορκέζοι έχουν απολύτως ιδιοσυγκρατικές συνήθειες στο τραπέζι –τραπέζι τρόπος του λέγειν. «Ίσως πριν από 50 χρόνια οι άνθρωποι να μην είχαν τόσο διαφορετικά lifestyles, οπότε μπορούσαν να βρίσκονται σπίτι στις 6 και να γευματίζουν μαζί. Τώρα οι άνθρωποι ζουν με πολύ διαφορετικούς τρόπους και καθένας έχει τον δικό του τρόπο να γευματίζει», εξηγεί η καλλιτέχνις.

 

 

 

Η Miho Aikawa άρχισε να φωτογραφίζει ανθρώπους την ώρα που τρώνε το 2010 στη Νέα Υόρκη. Το project ονομάστηκε «Dinner in NY» και το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκε η φωτογράφος είναι ότι οι νεοϋορκέζοι σήμερα έχουν στο πιάτο τους πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να «χωνέψει» ένας κανονικός άνθρωπος. Το αποτέλεσμα είναι ένας νέος τρόπος να γευματίζουν.

Το project της Miho Aikawa συνεχίστηκε στην πατρίδα της με τίτλο «Dinner in Tokyo».