Θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι ο Χάρι Πότερ ανήκει στην προϊστορία κι ότι κανένας άνθρωπος με τα καλά του δεν ονειρεύεται να περάσει το βράδυ του στους κοιτώνες του Χόγκουαρτς. Φυσικά, έκανα λάθος. Το αποδεικνύει το σουξέ του Georgian House Hotel, του ξενοδοχείου που λειτουργεί στα πέριξ του σταθμού της Βικτώρια –του κανονικού, στο Λονδίνο- του οποίου οι πανέξυπνοι ιδιοκτήτες μετέτρεψαν δύο εκ των δωματίων σε «Wizard’s Chambers».

 

Το ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία από το 1851, και το οποίο διαθέτει πιστή πελατεία, είδε ξαφνικά τις κρατήσεις του -και τα έσοδά του- να αυξάνονται κατακόρυφα. Και όχι από οικογένειες με παιδιά τα οποία θέλουν να βρεθούν πιο κοντά στον αγαπημένο ήρωα τους –αυτό δεν θα σας πέρναγε κι εσάς από το μυαλό;- αλλά από ζευγάρια τα οποία θέλγονται από την προοπτική μιας νύχτας πάθους ανάμεσα στα εργαλεία της αρχαίας τέχνης της μαγείας.

 

 

Και όχι μόνο θέλγονται, αλλά είναι και πρόθυμα να ακριβοπληρώσουν γι’ αυτή την τιμή. Τριακόσια είκοσι (320) ευρώ κοστίζει η απλή διανυκτέρευση σε ένα από τα «μαγικά δωμάτια», τετρακόσια εξήντα (460) ευρώ μαζί με μια εξόρμηση στα στούντιο όπου γυρίστηκαν οι ταινίες με ήρωα τον ανήλικο μάγο (Warner Brothers Studio Tour:The Making of Harry Potter).

 

 

Και για εκείνους που δεν το γνωρίζουν, η φήμη του Χάρι Πότερ γνωρίζει νέες δόξες. Στις 8 Ιουλίου, η Ρόουλινγκ δημοσίευσε μια ακόμα περιπέτειά του στο σάιτ  Pottermore, στις 15 Ιουλίου άνοιξε ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο σε εκείνον την Ιαπωνία, η Warner Bros ανακοίνωσε πριν από μερικές εβδομάδες ότι ετοιμάζεται να γυρίσει σε ταινίες –τρεις το λιγότερο- το έργο της συγγραφέως του 2001 «Fantastic Beasts and Where to Find Them». Η πρώτη ταινία θα κάνει την έξοδό της στις αίθουσες στις 18 Νοεμβρίου του 2016.