Η συνηθισμένη κινητικότητα στο νούμερο 43 της Upper Brook Street εκείνο το βράδυ πριν από τέσσερα χρόνια, είχε μια άλλη εσάνς. Για την ακρίβεια μια εσάνς δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο πασίγνωστο εστιατόριο «Le Gavroche» των τριών σκούφων Michelin στο Λονδίνο, ένα τραπέζι συγκέντρωνε το απόλυτο ενδιαφέρον των υπόλοιπων πελατών, αυτό στο οποίο κάθονταν οι κ.κ. Σπύρος και Φίλιππος Νιάρχος μαζί με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Το δείπνο τους αποτέλεσε το κύριο μενού συζήτησης στις παρέες που έτυχε να απολαμβάνουν τις εξαιρετικές γεύσεις του Μισέλ Ρου, μέσα σε μια αίθουσα, οι τοίχοι της οποίας είναι διακοσμημένοι με έργα του Μιρό, του Σανγκάλ και του Πικάσο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γιοι του έλληνα μεγιστάνα συνέτρωγαν με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, αφού ειδικά τον τελευταίο χρόνο έχει αναπτυχθεί μια φιλική σχέση, που ξεκίνησε -όπως είθισται σε αυτό τον κύκλο- από τις business.

 


Φίλιππος (αριστερά) και Σπύρος Νιάρχος

Η κίνηση του Αμπράμοβιτς να αγοράσει τον μυθικό πύργο Chateau de la Croe των Νιάρχων στη Γαλλική Ριβιέρα, καταβάλλοντας το αντίτιμο των σαράντα εκατομμυρίων ευρώ, τον έφερε ακόμα πιο κοντά με τους ακριβοθώρητους γιους του Σταύρου Νιάρχου. Όπως φημολογείται στους κύκλους του διεθνούς jet set τα μέγιστα προσέφερε στην όλη υπόθεση και η κολλητή φιλία της αγαπημένης του ρώσου ολιγάρχη, Ντάριας Ζούκοβα με την Ευγενία Νιάρχου, κόρη του Φίλιππου.

 

Ανοιχτές προσκλήσεις

Το βράδυ που η ισχυρή επιχειρηματική τριάδα δείπνησε στο «Le Gavroche» απολαμβάνοντας σύμφωνα με πληροφορίες κρέατα και θαλασσινά τα οποία συνόδευσαν με πανάκριβα κρασιά -οι φήμες κάνουν λόγο για Petrus των οχτώ χιλιάδων λιρών το μπουκάλι, από τα αγαπημένα κρασιά του Αμπράμοβιτς- προκάλεσε διάφορα σχόλια.

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ικανοποίησε άλλη μια χάρη της Ντάριας, που λάτρεψε τον πύργο της δυναστείας Νιάρχου, όταν φιλοξενήθηκε εκεί, καλεσμένη της Ευγενίας Νιάρχου. Όταν του ζήτησε να τον αγοράσουν ξεκίνησαν οι πρώτες διερευνητικές επαφές με την οικογένεια Νιάρχου και το deal έκλεισε στα σαράντα εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί η Ντάσα του -όπως την αποκαλεί- να έχει δικό της πλέον το θρυλικό κρεβάτι της Γουόλις Σίμπσον, της ερωμένης του βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδου Η΄.
 


Μετά από αυτή τη συμφωνία, Αμπράμοβιτς και Νιάρχοι ήρθαν πιο κοντά, τόσο που κάποιοι λένε ότι υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο να επισκεφτεί όποτε θέλει την Σπετσοπούλα. Με την μυστικοπάθεια που διακρίνει τον Αμπράμοβιτς, ο ιδιωτικός παράδεισος των Νιάρχων απέναντι από τις Σπέτσες, φαντάζει ιδανικός για τον ίδιο και την αγαπημένη του. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι ιδιωτικές παραλίες του καταπράσινου νησιού με τα υπέροχα νερά και οι πανέμορφες βίλες αποτελούν αν μη τι άλλο εγγύηση για τον δισεκατομμυριούχο, ότι θα απολαύσει τις διακοπές του.

Οι πληροφορίες λένε ότι αντίστοιχη ανοιχτή πρόσκληση για την βίλα του Αμπράμοβιτς στο Σεν Μπαρθς και το μυθικό πρωτοχρονιάτικο πάρτι του, έχουν δεχτεί και φέτος οι Νιάρχοι.

 

Οι κολλητές!

Μέσα σε όλα αυτά η Ντάσα Ζούκοβα και η Ευγενία Νιάρχου συναντιούνται συχνότατα τα τελευταία χρόνια σε πάρτι του διεθνούς jet set αφού εκτός από τα δισεκατομμύρια του συντρόφου της πρώτης και την αμύθητη περιουσία της δεύτερης, οι δύο γοητευτικές νεαρές έχουν γίνει στενές φίλες και πηγαίνουν πολύ συχνά μαζί σε πάρτι, fashion shows αλλά και εικαστικά ντεφιλέ.

Έχοντας την πολυτέλεια να βρίσκονται όπου επιθυμήσουν, την μια μέρα μπορεί να τις δεις να κάθονται μαζί στα εγκαίνια της έκθεσης του διάσημου φωτογράφου Ραφαέλ Μαζούκο στο Μιλάνο και την επόμενη να χορεύουν μέχρι το πρωί σε κάποιο πάρτι στη Νέα Υόρκη. Η απόσταση δεν είναι πρόβλημα για τις δύο κυρίες, όταν πετάνε με την άνεση που τους προσφέρει ένα ιδιωτικό lear jet, είτε αυτό ανήκει στον στόλο του Αμπράμοβιτς, είτε στην οικογένεια Νιάρχου.

Το μόνο ίσως που τις ξεχωρίζει είναι το αντικείμενο της επαγγελματικής ενασχόλησής τους η οποία μόνο σαν χόμπι μπορεί να εκληφθεί, αφού η ελληνίδα κληρονόμος ψήφισε την λάμψη των διαμαντιών και η εκλεκτή του Αμπράμοβιτς την τέχνη. Η νεαρή κυρία Νιάρχου έχει ξεκινήσει big business στον χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας αφού η συνεργασία της με τον Gaia Repossi, γόνο της διάσημης οικογένειας κοσμηματοπωλών με έδρα το πριγκιπάτο του Μονακό έχει γίνει must στους κύκλους του διεθνούς jet set.


[fullimage]16979[/fullimage]
 

Το πάρτι που συντάραξε την Μόσχα και το διεθνές jet set τον Ιούνιο του 2010 ήταν αυτό που σηματοδότησε την έναρξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της Ρωσίδας καλλονής, με την ευγενική φυσικά χορηγία του Ρομάν, στα εγκαίνια της δικής της γκαλερί. Πάνω από τριακόσιοι καλεσμένοι, ανάμεσά τους και η Ευγενία Νιάρχου έδωσαν το παρόν σε μια απίστευτης χλιδής βραδιά, όπου το χαβιάρι και η βότκα όχι απλά περίσσευαν, αλλά υπήρχαν σε τεράστιες ποσότητες.

Εν αντιθέσει με τους προσκεκλημένους της, η Ντάσα Ζούκοβα, ήπιε ένα μόνο σφηνάκι μαζί με τον διάσημο καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς κατά την διάρκεια του δείπνου στην ρωσική πρωτεύουσα, που είναι μια από τις αγαπημένες της πόλεις.

Μια από τις πλέον hot κοινές εξόδους τους έγινε στην γκαλερί της Ντάσα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2010, όταν η ελληνίδα καλλονή κατέφτασε μαζί με τον αδερφό της κ. Σταύρο Νιάρχο.

Μετά το δείπνο οι τρεις τους και μια διευρυμένη παρέα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον σχεδιαστή Τακάσι Μουρακάμι, το τοπ μόντελ Ναταλία Βοντιάνοβα και την Σαρλότ Σαρκοζί ξενύχτησαν σε σικ κλαμπ της Μόσχας μέχρι τις έξι και μισή τα ξημερώματα, ανοίγοντας τεράστιες Moet με την άνεση των εκατομμυρίων που τις συνοδεύουν.