Ότι νόσησε ο πρώτος ασθενής με Έμπολα στη Νέα Υόρκη το γνωρίζετε ασφαλώς. Πρόκειται για ένα γιατρό, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου στη Γουινέα της δυτικής Αφρικής. Ο γιατρός, ο οποίος ονομάζεται Κρέιγκ Σπένσερ, επέστρεψε στην αμερικανική μεγαλούπολη στις 18 του μήνα και χθες, πέντε ημέρες αργότερα, διαγνώστηκε με την ασθένεια. Στο μεταξύ κυκλοφορούσε στην πόλη με το μετρό, πήγε για μπόουλινγκ, πήρε ταξί και, γενικά, έκανε τη ζωή του.

Η σχετική είδηση δεν χαροποίησε κανέναν –όπως και να το κάνεις, δεν είναι ευχάριστο να γνωρίζεις ότι ενδέχεται να συγχρωτίστηκες με έναν φορέα του θανατηφόρου ιού. Παρ’ όλα αυτά, οι νεοϋορκέζοι, ψημένοι στα δύσκολα, συνέχισαν απτόητοι τις ζωές τους –πήγαν στις δουλειές και στα σχολεία τους χωρίς εκδηλώσεις υστερίας και φασαρίες.

Πλην Ντόναλντ Τραμπ. Ο επιχειρηματίας με το περουκίνι, που διέπρεψε ως τηλεοπτική προσωπικότητα με το «The apprentice», έχει εδώ και καιρό αποδυθεί σε μια εκστρατεία κατατρομοκράτησης των Αμερικανών με σκοπό να βλάψει τον Ομπάμα και να αποτρέψει μια πιθανή επανεκλογή των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ λοιπόν βάλθηκε με απανωτά τουίτς να πείσει τους συμπολίτες του ότι για τον «κίνδυνο» που τους απειλεί φταίει ο εν ενεργεία πρόεδρος, ο οποίος δεν απαγόρευσε τις πτήσεις από την δυτική Αφρική προς τις ΗΠΑ. Ως και Χουσεΐν Ομπάμα τον βάφτισε τον άνθρωπο για να υπαινιχθεί ότι όλα αυτά αποτελούν μέρος σχεδίου για να πάρουν οι μαύροι το αίμα τους πίσω για τα χρόνια της δουλείας. Φυσικά, τα σκάγια πήραν και τον ασθενή γιατρό ο οποίος, σύμφωνα με τον επιχειρηματία και επίδοξο πλανητάρχη -να τα λέμε κι αυτά-, είχε το θράσος να θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του…