Θα μπορούσα να ξεκινήσω με το κλισέ «ο έρωτας περνάει απ’το στομάχι», αλλά αυτό το γνωρίζεις ήδη, γι’αυτό άλλωστε βρίσκεσαι εδώ.

Πέρασες, λοιπόν, το στάδιο του πρώτου ραντεβού και τώρα θες να τη βγάλεις για φαγητό, αλλά δεν ξέρεις που, πως, τι. Ηρέμησε, το έχουμε περάσει, το έχουμε δοκιμάσει και σου το παρουσιάζουμε.

Η γυναίκα σε ένα εστιατόριο, όπως και ο άντρας, αγαπάει το καλό φαγητό, την ωραία αισθητική, το καθαρό περιβάλλον, το ευγενικό σέρβις και, φυσικά όταν πρόκειται για «ραντεβού», τα θέλει όλα λίγο «πιο πολύ». Αν θες να δέσει η συνταγή, πρέπει να θυσιάσεις λίγη από την παρεΐστικη καφρίλα που έχεις με τους φίλους σου και να δοκιμάσεις τα ρομαντικά μέρη της πόλης. Προκάλεσε τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό της, κάνε τη να νιώσει βασίλισσα στο γεύμα σας και, σίγουρα, θα σου το ανταποδώσει με το δικό της τρόπο. 

Μερικά από τα εστιατόρια που έχουμε επισκεφθεί σε αυτά τα λεπτά ζητήματα και βγήκαμε ασπροπρόσωποι είναι:

Da Nonna, Γρίβα 18, Χαλάνδρι, 210 6830009

Οι συνταγές που απαιτούν φούρνο ετοιμάζονται σε αυθεντικό ξυλόφουρνο, Ιταλικής κατασκευής Valoriani ο οποίος παρομοιάζεται από πολλούς ώς η ferarri των ξυλόφουρνων


Μαγεμένος Αυλός, Αμύντα 4, Παγκράτι, 210 7223195

Εκεί όπου εμπνεύσθηκαν ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Αλέξης Μινωτής, ο Δημήτρης Χόρν και πολλοί άλλοι, μπορείτε και εσείς να απολαύσετε ξεχωριστές γεύσεις από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα.


Γιορτή, Τέρμα Ιεράς Οδού, Δαφνί, Χαϊδάρι, 210 5326163

Εδώ, σερβίρεται καφές στην χόβολη, χειροποίητα γλυκά και ολόφρεσκα φαγητά μαγειρεμένα στο τζάκι και τον ξυλόφουρνο.


Venti, Λεπενιώτου 20, Ψυρρή, 210 3254504

Το κλαµπ-εστιατόριο Venti σας περιµένει σε έναν ιδιαίτερο χώρο 600 τ.µ., µε ένα φοίνικα και µια ελιά στο κέντρο και µε ανοιγόµενη οροφή που θα σας ταξιδέψει ως τα αστέρια. 


Tony Bonanno, Παπαναστασίου 63, Καστέλλα, 210 411 1901

Οι συνταγές του είναι επηρεασμένες από τις περιοχές της Κάτω Ιταλίας, τη Σικελία, το Παλέρμο, τη Νάπολη. Περιοχές που έβγαλαν τους πιο  «διάσημους» μαφιόζους, οι οποίοι έκαναν μεγάλη καριέρα στις ΗΠΑ.

Αν τα παραπάνω εστιατόρια δε σου φτάνουν για να διαλέξεις, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη λίστα εστιατορίων του e-table.gr για …ρομαντικές εξόδους, να κλείσεις τραπέζι εντελώς δωρεάν και να τσιμπήσεις και εκπτώσεις έως -40%. Επειδή τα υπόλοιπα ξέρεις πώς να τα κάνεις, από εμάς …Καλή διασκέδαση!