Η φωνή του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου -ο επίσημος συγκεντρωσιάρχης του ΠΑΣΟΚ- στις 22 Οκτωβρίου του 1988 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ήχησε δυνατή όταν έβγαλε την μοναδική λέξη που του ήρθε πρόχειρη: «Μεγάλε!». Η συγκεκριμένη λέξη απευθυνόταν στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν, είχε κάνει το ιστορικό νεύμα προς την κ. Δήμητρα Λιάνη, καλώντας την με το χέρι να έρθει κοντά του. Η ώρα ήταν 16:22 ακριβώς, όταν ο τότε πρωθυπουργός άλλαξε για πάντα σελίδα, όχι μόνο στην προσωπική του ζωή, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.

Τους προηγούμενους δύο μήνες βρισκόταν στο Λονδίνο, όπου εγχειρίστηκε στην καρδιά, από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαχντί Γιακούμπ για δεξιά καρδιακή ανεπάρκεια και στένωση αορτής. Η οικογένειά του δεν τον ακολούθησε σε αυτό το ταξίδι, το οποίο προκάλεσε φρενίτιδα στα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία είχαν «κατασκηνώσει» με απεσταλμένους τόσο στο νοσοκομείο Σεν Τόμας όπου νοσηλεύθηκε αρχικά ο Ανδρέας, όσο και το Χέρτφιλντ.

Η κ. Δήμητρα Λιάνη, ήταν φυσικά δίπλα του χωρίς καμία επίσημη ιδιότητα, προσπαθώντας όσο μπορούσε να αποφεύγει την δημοσιότητα, είχε όμως λογαριάσει χωρίς τον Ανδρέα. Ο τελευταίος μέσω του Δημήτρη Μαρούδα διοχετεύει στο «Βήμα» την είδηση ότι «η Δήμητρα είναι η μνηστή και μέλλουσα σύζυγός του». Οι εφημερίδες και τα κανάλια βρίσκουν το αγαπημένο τους θέμα, οι φήμες διαδέχονται η μια την άλλη και στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε τρικυμία.
 


 

Ο Αντώνης Λιβάνης του λέει μια μέρα στο τηλέφωνο, θέλοντας να τον προϊδεάσει: «Πρόεδρε, καθώς θα βγαίνεις από το αεροπλάνο μόνος σου…» είναι οι πρώτες αλλά και οι τελευταίες λέξεις της πρότασής του, που μένει μισή καθώς ο Παπανδρέου τον διακόπτει και δεν του επιτρέπει να ολοκληρώσει.

Κανείς, ακόμη και οι πιο στενοί συνεργάτες του δεν τολμούν να του πουν ότι δεν πρέπει να τον συνοδεύσει η Δήμητρα Λιάνη. Θα το κάνει ο εκδότης της «Αυριανής» Γιώργος Κουρής, που ταξιδεύει στο Λονδίνο. Λίγα 24ωρα πριν από την επιστροφή. «Ανδρέα, αν έρθεις με την Λιάνη κάηκες» είναι φράση του Κεφαλλονίτη που θα πέσει στο κενό, όπως και η προτροπή του αείμνηστου Μένιου Κουτσόγιωργα να φύγει η Δήμητρα για λίγες ημέρες στην Ελβετία.

Τους αγνοεί όλους και ο εξ απορρήτων του Δημήτρης Μαρούδας κανονίζει να κάθεται δίπλα του στο αεροπλάνο η ξανθιά αεροσυνοδός.
Με χιλιάδες κόσμου να έχουν συγκεντρωθεί στο Ελληνικό για να τον υποδεχθούν, ο Παπανδρέου κάνει την κίνηση που έγραψε ιστορία και τελικά αποθεώνεται από τους χιλιάδες φανατικούς του.

Η κ. Λιάνη κατεβαίνει τα σκαλιά και δέχεται τις πρώτες χειραψίες από υπουργούς και στελέχη του κινήματος, χαμογελώντας αμήχανα. Σε λίγους μήνες θα γίνει η τρίτη και τελευταία σύζυγος του πρωθυπουργού που με μια κίνηση, έγραψε άλλο ένα κεφάλαιο στην μυθιστορηματική ζωή του και στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας.