Η δήλωση «καλύτερα να με λένε λαϊκιστή παρά κυβερνητιστή» του Λάκη Λαζόπουλου, ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς απαντήσεων στην συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή, στο «Πρώτο Θέμα» και που συζητήθηκε όσο καμία αυτό το φθινόπωρο. Μια συγκεκριμένη απάντησή του δε γνώρισε τόσες αναδημοσιεύσεις όσες καμία άλλη. Ο Λάκης Λαζόπουλος είπε δίχως φόβο κανένα, αλλά με πολύ πάθος, απ’ αυτό που τον διακατέχει σε όλη τη δημιουργικότητα του:

Ο Θεοδωράκης εκπροσωπεί ακριβώς αυτόν τον τύπο του εναλλακτικού κουλτουριάρη, που κατά βάθος είναι πολύ απλός. Είναι αυτό το “νέο”, το “trendy” και το “low profile”, που ενώ έχει τόσα χρήματα πάει με σακίδιο στη δουλειά του και το νέο του υπόδημα χαράζει καινούρια τάση στην υπεραστική τάση, όπως την ονομάζω. Όλοι αυτοί της Μυκόνου έχουν πάρει τα σακίδια και τρέχουν σε εναλλακτικές καταστάσεις. Δε θέλω να τον προσβάλω, αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης μου μοιάζει πιο χαζός ακόμη κι απ’ τον Γιωργάκη κι αυτό είναι η ύψιστη προσβολή που μπορώ να σκεφτώ για άνθρωπο…


Λίγες ώρες αργότερα, ο Γιώργος Κουβαράς στο Action 24 θα ζητήσει απ τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη το σχόλιο του για τον χαρακτηρισμό του Λαζόπουλου και το αν ενοχλήθηκε. «Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση», ήταν το μοναδικό που είπε ο αρχηγός του εναλλακτικού «Ποταμιού». Ας θυμηθούμε όμως, κάπου εδώ, πως τον περασμένο Απρίλη, στην Espresso της Κυριακής, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης δεν είχε κρύψει την άποψη του για τον Λάκη Λαζόπουλο, λέγοντας πως: «Ο Λαζόπουλος δεν κάνει πια σάτιρα. Κάνει πολιτική προπαγάνδα και μάλλον χοντροκομμένη».

Τρεις μέρες μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξη του, ο Λάκης Λαζόπουλος συνέχισε μέσα απ’ την -ούτως ή άλλως άκρως πολιτική πάντα- σατυρική εκπομπή του «Αλ Τσαντίρι» και τη συχνότητα του Alpha, την δριμεία του κριτική. Παίρνοντας αποσπάσματα  από την συνέντευξη  που μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε δώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Νίκο Χατζηνικολάου –για τον οποίο ο Λαζόπουλος είπε τα καλύτερα για την δημοσιογραφική του ακεραιότητα- στάθηκε σε πολλές φράσεις του. Ανάμεσα σ’ άλλα είπε πως «είναι κρίμα που ο Ντοστογιέφσκι δεν είχε γνωρίσει τον Θεοδωράκη πριν γράψει τον “Ηλίθιο”», παίζοντας αποσπάσματα σατυρικού βίντεο με τίτλο για τον πολιτικό και δημοσιογράφο «Ο λουστράκος της εξουσίας», τόνισε πως «ακριβώς αυτό και δεν αλλάζω την φράση». Τον απεκάλεσε Βασιλάκη Καΐλα, επειδή δήλωσε πως δουλεύει απ’ τα 15, ενώ έπαιξε απόσπασμα από συνέντευξη του Τζίμη Πανούση που έλεγε πως ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν ο μόνος δημοσιογράφος που του λογόκρινε συνέντευξη και πως «χωρίς αμοιβή δεν πάει ούτε στο περίπτερο».

Ο Λάκης Λαζόπουλος χαρακτήρισε ακόμη τον Θεοδωράκη ως νέο Καρατζαφέρη και δη «Καρατζαφεράκη». Στο απόσπασμα όπου ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίαζε πως «στο Έθνος και στο Βήμα που συνεργαζόταν, τους κρέμασαν τα σαγόνια όταν είπε πως θα κάνει κόμμα και καθίστε να δείτε τι θα γράψουν για μένα» ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε πως «τι να καθίσουμε; Κάθε μέρα σ’ έχουν συνέντευξη»! Ακόμη, στο απόσπασμα που ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε κοιτώντας κατάματα τον Νίκο Χατζηνικολάου για τον εαυτό του πως «ένας άνθρωπος που ήταν για δέκα χρόνια στην τηλεόραση μπορεί να λέει ψέματα;», ο Λαζόπουλος δεν σχολίασε τίποτε, απλά σκούπιζε τα μάτια του που έκλαιγαν απ’ τα γέλια…

Ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του είπε ανάμεσα σ’ άλλα:

  • «Δεν πρόκειται η Ιστορία να δικαιώσει τον Γιώργο Παπανδρέου, τελεία και παύλα».
  • «Έφαγα πρόστιμο από το ΕΣΡ -το μάθατε;- για υποβάθμιση της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά ευτυχώς υπάρχει ο Πρετεντέρης να την ισοβαθμήσει».
  • «Η Ελένη Κούρκουλα είπε πως ο κάθε Έλληνας ήταν ένας μικρός Τσοχατζόπουλος. Όχι. Ο κάθε Πασόκος που κυβέρνησε, ήταν ένας μικρός Τσοχατζόπουλος. Η ντροπή είναι όλη δική σας».