Ο Αχιλλέας Μπέος είναι γνωστός για την ανάμιξη του ονόματός του σε υποθέσεις  στημένων αγώνων και για την περίλαμπρη νίκη που κατήγαγε στις  δημοτικές εκλογές στον Βόλο. Μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια της πολυδιάστατης προσωπικότητάς του είναι και η σχέση που διατηρεί με το σκυλάδικο κατεστημένο της χώρας -τον κουμπάρο του Βασίλη Καρρά πρώτον και καλύτερο.

Όμως, άλλο σκυλιά κι άλλο σκυλάδες, όπως αποδείχθηκε περίτρανα την Κυριακή το πρωί. Πρωί πρωί, για να χαρούν οι οικογενειάρχες, ο
άρχοντας του δήμου αμόλησε τον μπόγια -κατ’ ευφημισμό εκπαιδευτή κατοικίδιων ζώων- στην παραλία και στις πλατείες για να περισυλλέξει
τα αδέσποτα. Τον πήρανε στο κυνήγι οι φιλόζωοι, έπεσαν μερικές ψηλές έτσι για να τις θυμάται, αντηλλάγησαν τα ανάλογα «γαλλικά».



Φυσικά, οι ενέργειες του δημάρχου Βόλου είναι καθ’ όλα παράνομες αφού δεν υπάρχουν πιστοποιημένες εγκαταστάσεις για να μεταφερθούν τα «συλληφθέντα» σκυλιά -σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο δήμος έχει περιφράξει παρανόμως ένα κομμάτι γης στο βουνό κι εκεί σκοπεύει να μεταφέρει τα άτυχα ζώα. Επίσης, η συλλογή των ζώων έγινε χωρίς να υπάρχει σκάνερ που να δείχνει ποια ζώα φέρουν μικροτσίπ και άρα έχουν ιδιοκτήτη ή, έστω, προστάτη. Στην «απολογία» του την επομένη στα τοπικά Μέσα ο Μπέος δήλωσε στο γνωστό γλαφυρό ύφος του:  «Αγχώθηκαν  ορισμένοι και κάνουν μηνύσεις. Πήγαν και στον εισαγγελέα. Τους λέω, λοιπόν, να πάνε και στον πάπα της Ρώμης ή στο Λευκό Οίκο. Στην πόλη του Βόλου εμείς αποφασίζουμε».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, καθόλου δεν θα απορήσω αν τα σκυλιά βρεθούν τελικά να συμμετέχουν σε τίποτα κυνομαχίες -θα ήταν απόλυτα ταιριαστό προς το είδος των διασκεδάσεων που προκρίνει ο κύριος δήμαρχος. Και άλλωστε η μορφή αυτή της ψυχαγωγίας είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην περιοχή, αν κρίνει κανείς από το αστυνομικό δελτίο.



Ο Αχιλλέας Μπένος τοποθέτησε στην ίδια φράση τις φιλοζωικές οργανώσεις και τα πράσινα άλογα. Η άποψη του είναι σεβαστή εξ’ ανάγκης αφού εκφράζει την πλειοψηφία των κατοίκων του Βόλου. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει ότι οι φιλόζωοι έχουν ευαίσθητη καρδιά και μνήμη ελέφαντα. Εν ολίγοις, αλίμονο στους Βολιώτες αν κάποιος θα φιλοτιμηθεί να κάνει  βούκινο στο εξωτερικό τα κατορθώματα του δημάρχου τους -ούτε ψυχή ζώσα  δεν θα ξαναπατήσει στο ωραίο Πήλιο, το οποίον σημειωτέον πλασάρεται ως τόπος αναψυχής των εραστών της της φύσης.