Το γκολ του Έκι Γκονσάλες κόντρα στην Άρσεναλ βρίσκεται ανάμεσα στα 60 καλύτερα της UEFA και ο Αργεντινός άσος μίλησε στο SPORT24.


Αποσπάσματα από όσα είπε:

– Έκι καλησπέρα, το γκολ που πέτυχες κόντρα στην Άρσεναλ με τον Παναθηναϊκό για το Champions League στην Λεωφόρο είναι υποψήφιο για τα 60 καλύτερα της UEFA και έχει τεθεί σε ψηφοφορία από το κοινό, πως νιώθεις για αυτό;

“Αρχικά να σας πω ότι δεν το ήξερα, από εσάς το μαθαίνω. Είναι μία πραγματικά μεγάλη τιμή το γκολ μου να βρίσκεται στα 60 ομορφότερα που έχουν σημειωθεί σε όλες της διοργανώσεις της UEFA. Είναι μεγαλύτερη τιμή όταν το επιλέγουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας. Αυτό σημαίνει το επιλέγει ο κόσμος, που είναι και το πιο αυθεντικό κριτήριο. Ήταν κάτι μοναδικό, για μένα, για την ομάδα, για τον κόσμο, για όλους.”

-Τι το ξεχωριστό έχει αυτό το γκολ για σένα;

“Έχω πετύχει πολλά γκολ και μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά ως προς την ομορφιά τους. Θυμάμαι γκολ με την Μπόκα Τζούνιορς με τη Ροσάριο Σεντράλ, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι σαν εκείνο το γκολ με την Άρσεναλ δεν έχω ξαναπετύχει. Ήταν κάτι μοναδικό, δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Δεν πρόκειται να το έκανα ξανά εγώ.”

-Τι θυμάσαι για την συγκεκριμένη φάση;

“Μόλις είδα την μπάλα, πίστευα ότι ο Ολισαντέμπε είχε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, προσπερνώντας του αμυντικούς της Άρσεναλ. Ουσιαστικά παρακολουθούσα την μπάλα. Μετά έδιωξε την μπάλα ο Λέμαν, και εγώ είχα χρόνο στη διάθεσή μου αφού σου είπα εκείνη τη στιγμή του παιχνιδιού παρακολουθούσα προσεκτικά την εξέλιξη της φάσης. Με το που είδα την μπάλα να έρχεται στα πόδια μου δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Είδα και τον τερματοφύλακα έξω, αλλά δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο. Καμία δεύτερη σκέψη δεν πέρασε από το μυαλό μου, εκτός από το να βάλω με αυτόν τον τρόπο την μπάλα στα δίχτυα.”

-Τι σου έλεγαν οι συμπαίκτες σου μετά από αυτό το πανέμορφο τέρμα;

“Στα αποδυτήρια όλα τα παιδιά μου έλεγαν για το γκολ. Πολλά πειράγματα, αλλά κυρίως κλίμα χαράς. Ήταν κάτι μοναδικό, επειδή χάρηκε όλη η ομάδα. Αυτό έχει σημασία”.