Οι ουρανοί ανοίγουν. Μία καταστροφή πέρα από κάθε φαντασία έρχεται να πνίξει την κατακλυσμένη από την αμαρτία, ανθρωπότητα. Ένας άνθρωπος βασανίζεται από οράματα και φωνές και δέχεται την θεϊκή εντολή να χτίσει μία Κιβωτό που θα διαφυλάξει εκείνον, την οικογένειά του, και ένα ζεύγος από κάθε ζωντανό είδος που εμφανίστηκε στη Γη, μέχρι να έρθει το τέλος που θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή. Η πολυαναμενόμενη βιβλική υπερπαραγωγή του Darren Aronofsky «Noah», βασισμένη στο Βιβλίο της Γένεσης αλλά και σε ένα δικής του έμπνευσης graphic novel για τον Νώε και τον Κατακλυσμό, έρχεται σαρωτική, όπως αποκαλύπτει και το πρώτο trailer της ταινίας.

«Αυτό το ονειρευόμουν από 13 χρονών και τώρα είναι πραγματικότητα» είχε γράψει πρόσφατα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο δημιουργός των αριστουργηματικών «Π», «Ρέκβιεμ για Ένα Ονειρο», «The Fountain», «Μαύρος Κύκνος». Το όραμά του δείχνει αντάξιο των προσδοκιών που δημιουργεί το όνομα του σκηνοθέτη καθώς από τις πρώτες σκηνές αντιλαμβανόμαστε ότι δεν δίνεται βαρύτητα μόνο στα ψηφιακά εφέ. Τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στην Ισλανδία, δίνουν ένα ρεαλιστικό υπόβαθρο με αληθινές τοποθεσίες και τοπία, ενώ κυρίαρχο ρόλο έχει το ανθρώπινο στοιχείο. Η σύγκρουση του Νώε με τους αμφισβητίες του, η σύγκρουσή του με τον ίδιο του τον εαυτό, η αντιμετώπιση των δικών του ανθρώπων, η πίστη τους. Ας ευχηθούμε η ιδιαίτερη «υπογραφή» του Aronofsky, με την αφήγηση μοναδικών ιστοριών που ξεχωρίζουν, και με κύριο προσανατολισμό τους ανθρώπινους χαρακτήρες, να επιβιώσει μέχρι και το τελικό μοντάζ της ταινίας.

Πρωταγωνιστούν: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Ray Winstone. O «Noah» θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, με επικρατέστερη ημερομηνία προβολής για τη χώρα μας, την 20η Απριλίου του 2014.