Κυκλοφόρησε το τεύχος Οκτωβρίου του NEWPOSTER

Κατεβάστε ΕΔΩ δωρεάν το NEWPOSTER 

1. Η τηλεόραση είναι εικόνα και ταχύτητα. Ρεπορτάζ και εντυπωσιασμός από φωνακλάδες αντί για σοβαρή και ψύχραιμη ανάλυση γεγονότων. Και με τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει, χειραγώγηση και γκεμπελική προπαγάνδα.

2. Μολονότι η εφημερίδα χρωστάει το όνομά της στη λέξη «εφήμερο» αποδεικνύεται ως μέσο πολύ πιο βραδείας καύσης και δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Τη διπλώνεις, τη διαβάζεις ξανά και όποτε θέλεις, επιλέγεις άρθρα στα οποία εμβαθύνεις με το χρόνο σου και χωρίς να σε διακόπτουν διαφημίσεις για σερβιέτες.

3. Ο κύριος στόχος της τηλεόρασης, ακόμα κι όταν ασχολείται με ενημέρωση ή ντοκιμαντέρ, είναι η ψυχαγωγία. Και συνήθως σε μαζικά πλαίσια οικογενειακής κατανάλωσης. Αυτή είναι η ραχοκοκαλιά της ύπαρξής της. Οι διαφημίσεις είναι ο στόχος της κι όλα τα υπόλοιπα είναι απλά άλλοθι, γιατί πώς να βγάλεις 24άωρο πρόγραμμα μόνο με Σουλεϊμάν;

4. Στην τηλεόραση πάνω απ’ όλα μετράει η ταχύτητα. Η αίσθηση του ότι ο θεατής είναι εκεί την ώρα που κάτι συμβαίνει. Χωρίς να έχει περάσει καν το απαραίτητο χρονικό διάστημα για ψύχραιμη ανάλυση. Χωρίς να μειώνω τον κόπο και τους κινδύνους όσων ανθρώπων καλύπτουν γεγονότα σε εμπόλεμες ζώνες, σίγουρα δημοσιογραφία δεν είναι κάτι που το καταναλώνεις από τον καναπέ σου, τρώγοντας πίτσα και βλέποντας βόμβες να πέφτουν στην Παλαιστίνη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο NEWPOSTER