Κυκλοφόρησε το τεύχος Οκτωβρίου του NEWPOSTER

Κατεβάστε ΕΔΩ δωρεάν το NEWPOSTER 

Μεγάλοι σκηνοθέτες, star, πανάκριβα blockbuster, βραβευμένες ταινίες, τα πρώτα «στοιχήματα» για τα επερχόμενα Όσκαρ και αστυνομικά θρίλερ που συναρπάζουν.

 

 

*GOOD PEOPLE 23 /10

 

Συνεχίζει να «σκοτώνει» το Χόλιγουντ τα ευρωπαϊκά και γενικώς αλλοδαπά ταλέντα που «υιοθετεί» στη βιομηχανία του; Αυτή τη φορά το στοίχημα θα παιχτεί πάνω στο Δανό Χένρικ Ρούμπεν Γκενζ. Ενός πολυβραβευμένου σε διεθνή φεστιβάλ και υποψήφιου για Όσκαρ καλύτερης μικρού μήκους ταινίας. Ο οποίος ευθύνεται, μεταξύ άλλων, για τη σκηνοθεσία επεισοδίων δύο από τις καλύτερες ευρωπαϊκές σειρές των τελευταίων χρόνων: Tης δανέζικης πρωτότυπης εκδοχής του «The Killing» και του «Borgen». Στην πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, ο Τζέιμς Φράνκο και η Κέιτ Χάντσον θα κάνουν τη λάθος κίνηση. Βουτηγμένοι στα χρέη, θα ανακαλύψουν έναν «κουβά» λεφτά στο διαμέρισμα του νεκρού ενοικιαστή τους. Θα τα πάρουν κι αμέσως μετά θα «τα πάρει στο κρανίο» ο ληστής των χρημάτων. Και επίσης θα τους πάρει στο κατόπι.

 

*ΝΙGHTCRAWLER 31 /10 (ημερομηνία κυκλοφορίας H.Π.Α.)

 

Ο Τζέικ Γκίλενχααλ σπάνια απογοητεύει σαν κινηματογραφική παρουσία. Ο σκηνοθέτης Νταν Γκιλρόι, από την άλλη, δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Αν η συνταγή δέσει, πιθανότατα να προκύψει ένα απολαυστικό νεονουάρ. Με τον Γκίλενχααλ να χάνει τον μπούσουλα, μπλεγμένος με τον υπόκοσμο του Λος Άντζελες.

 

*INTERSTELLAR  6 /11

 

Η άλλη μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του φθινοπώρου. Γιατί όταν σκηνοθετεί ο Κρίστοφερ Νόλαν («Batman», «Inception») το βουλώνεις και απλά υποκλίνεσαι με κατάνυξη και απορία για το νέο εγκεφαλικό παιχνίδι που πρόκειται να παίξει μαζί σου. Το οποίο, εν προκειμένω, εξελίσσεται στο διάστημα με μια ομάδα εξερευνητών να ανακαλύπτουν μια «σκουληκότρυπα», όπως ονομάζονται, και να σκοπεύουν να τη χρησιμοποιήσουν. Προκειμένου να ξεπεράσουν τις συμβάσεις των διαστημικών ταξιδιών όπως τα ξέρουμε και να πραγματοποιήσουν ένα διαγαλαξιακό ταξίδι. Όχι χωρίς συνέπειες. Με ένα θεϊκό cast, που περιλαμβάνει τους Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Τζέσικα Τσαστέιν, Μάικλ Κέιν και Κέισι Άφλεκ.

 

*H ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ / ΤΗΕ DROP 6 / 11

 

Ακόμα ένας Ευρωπαίος σκηνοθέτης κάνει το αμερικάνικο ντεμπούτο του. Όμως ο Βέλγος Μίκαελ Ρόσκαμ  («Bullhead») έχει πολλούς άσους στο μανίκι του. Κατ’ αρχάς, τον εξαίρετο συγγραφέα και σεναριογράφο Ντένις Λεχέιν, στις δουλειές του οποίου βασίστηκαν «Το Νησί των Καταραμένων» και το «Σκοτεινό Ποτάμι». Ένα υπέροχο cast, με την ηθοποιάρα Τομ Χάρντι, την εκρηκτική Νούμι Ραπάς και τον αξιαγάπητο Τζέιμς Γκαντολφίνι στον τελευταίο του κινηματογραφικό ρόλο πριν εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Και μια υπόθεση στην οποία με αφορμή μια ληστεία, που πηγαίνει θεόστραβα, μπλέκοντας άσχημα τον ήρωα, αποκαλύπτει πως όλοι γύρω του, γείτονες, φίλοι, συγγενείς έχουν αρκετούς «σκελετούς» στις ντουλάπες τους.  

 

*FOXCATCHER 14 /11 (ημερομηνία κυκλοφορίας στις HΠΑ)

 

Βραβείο σκηνοθεσίας φέτος στις Κάννες για τον υποψήφιο για Όσκαρ δημιουργό του «Capote» σε μια ταινία στημένη με σχεδόν τρομακτική γεωμετρική καθαρότητα κλινικής «ψύχρας». Βασισμένη σ’ ένα πραγματικό περιστατικό δολοφονίας που συγκλόνισε τις ΗΠΑ αλλά και την ίδια τη φιλοσοφία μιας ολόκληρης χώρας. Ο παρανοϊκός δισεκατομμυριούχος Τζον Ντι Ποντ (αγνώριστος ο Στιβ Κάρελ, πάει σφαιράτος για υποψηφιότητα στα επόμενα Όσκαρ) προσλαμβάνει και ουσιαστικά εγκλωβίζει στο μικρόκοσμό του δύο αδέλφια. Αμφότεροι ολυμπιονίκες στην πάλη (εξαιρετικοί ο Τσάνινγκ Τέιτουμ και ο Μαρκ Ράφαλο). Σκοπός του να δημιουργήσει μια ολυμπιακή ομάδα που θα κατακτήσει τα μετάλλια μαζί με άλλους συμμετέχοντες. Όμως κάτι σκοτεινό καραδοκεί σχεδόν σε όλους τους ήρωες, οι σχέσεις τους μπερδεύονται και η κατάληξη θα είναι τραγική.  

 

*FURY 20/11

https://www.youtube.com/watch?v=-OGvZoIrXpg
 

Το ότι πρωταγωνιστεί ο Μπραντ Πιτ αρκεί. Το ότι εμπιστεύεται για σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Άγιερ, έναν τύπο που πέρσι εντυπωσίασε σκηνοθετικά με το «Endofwatch» αλλά διαθέτει ένα ντεμί αμαρτωλό κινηματογραφικό παρελθόν, ιντριγκάρει. Όπως και η υπόθεση με τον Μπραντ σε ρόλο σκληροτράχηλου λοχαγού να τα βάζει με τους ναζί στο μέτωπο, το 1945. 

 

*ΤΗΕ ΗUNGERGAMES: ΜΟCKING JAY PART 1 21/11 (ημερομηνία κυκλοφορίας στις ΗΠΑ)

 

Το τελευταίο βιβλίο της teenadult τριλογίας-φαινόμενο της Σούζαν Κόλινς «σπάει» σε δύο κινηματογραφικά μέρη για να αυγατίσουν τα λεφτά τους και οι παραγωγοί. Αυτήν τη φορά η Τζένιφερ Λόρενς θα μετατραπεί σε σύμβολο επανάστασης, ενώ ο Γούντι Χάρελσον θα συνεχίσει να πίνει. Το ερωτικό τρίγωνο της ηρωίδας με τους δύο επίδοξους συντρόφους της θα πρέπει να καταλήξει κάπου. Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ θα συνεχίσει να παίζει απολαυστικά τον «σιχαμένο». Η Τζούλιαν Μουρ θα εμφανιστεί σε ρόλο έκπληξη και εμείς συγκινημένοι θα αποχαιρετίσουμε κινηματογραφικά τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν που πέθανε πριν την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.