Σκηνή 1η:

Στο περίφημο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η καλοκαιρινή ημέρα πριν από τρία χρόνια ταράζεται από τις φωνές της κ. Βίκυς Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου. «Μην με αγγίζεις, μην με αγγίζεις σου λέω…», ουρλιάζει απευθυνόμενη σε μια νεαρή υπάλληλο γνωστού ξένου οίκου μόδας. Η κοπέλα είχε κάνει το λάθος να ακουμπήσει χωρίς να φοράει γάντια -λες και κουβάλαγε πάνω της τον ιό του Έμπολα- την γυναίκα που μπήκε στην ζωή του «ωραίου Μπρούμελ» -έτσι αποκαλούσαν τον Άκη στο ΠΑΣΟΚ- και την άλλαξε κυριολεκτικά για πάντα.

Η φοβία της κ. Σταμάτη για κάθε είδους νοσήματα, ιούς, δερματίτιδες και ασθένειες έγραψε εκείνη την ζεστή ημέρα άλλο ένα επεισόδιο στην περίφημη Σταματιάδα. Δεν θα ήταν όμως και το τελευταίο…
 

 

Σκηνή 2η:

Το δίκλινο δωμάτιο στο Δρομακαΐτειο, είναι γεμάτο με καθαριστικά, απολυμαντικά και φάρμακα. Το ντεκόρ του συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην μόνιμη κατάθλιψη της κ. Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου, που νοσηλεύεται εκεί τους τελευταίους δέκα μήνες. Δεν άντεχε στον Κορυδαλλό και δεν αντέχει ούτε εδώ. Θέλει να γυρίσει πίσω στο σπίτι που κατέστρεψε τον Άκη και την ίδια, εκεί όπου τα κορδόνια για τις κουρτίνες είχαν κοστίσει 800 ευρώ το ζευγάρι και η πολυτέλεια ξεχείλιζε. Θέλει να γίνουν όλα όπως πριν, τότε που γοήτευσε τον πρώην υπουργό και παρ’ ολίγο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Αυτή, ένα κορίτσι από το Σέλι της Φθιώτιδας που νόμιζε ότι έφτασε πολύ ψηλά, πριν γκρεμιστεί με θόρυβο από τον αποστειρωμένο θρόνο της…

Η αποκαθήλωσή της στις 27 Απριλίου του 2012 όταν και συνελήφθη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκφράστηκε με την λέξη μιας κυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν η κ. Τσοχατζοπούλου πέρασε μπροστά της. Το «Βλαχάρα» που ακούστηκε ήταν η οργισμένη απάντηση πάρα πολλών σε μια γυναίκα που ήθελε τα πάντα και για αρκετό διάστημα τα απέκτησε στον μέγιστο βαθμό.
 

Απλά, δεν είχε διανοηθεί ότι οι αποδράσεις στο Porto Cervo της Σαρδηνίας, τα εξωτικά ταξίδια στις Σεϋχέλλες και οι σχεδόν καθημερινές επισκέψεις στην «Hermes» και τον «Καλογήρου» θα είχαν ημερομηνία λήξης.

Δεν την ένοιαξε καν, το αίσθημα της πρόκλησης με τον αλήστου μνήμης γάμο της στο Παρίσι και την δεξίωση που ακολούθησε στο «George V», το καλύτερο και ακριβότερο ξενοδοχείο της πόλης.
 

Αυτό που την πείραξε ήταν ότι δεν ήρθαν ούτε οι μισοί από όσους είχε προσκαλέσει, ανάμεσά τους ισχυροί επιχειρηματίες και εφοπλιστές, ενώ ειδικά οι «σύντροφοι» του Άκη στο κόμμα απείχαν.

Θυμάμαι έντονα αυτό που μου είχε επισημάνει κορυφαίος πρώην υπουργός, όταν συνελήφθη το πρώην glam ζευγάρι, και τα ΜΜΕ είχαν επιδοθεί στο κυνήγι των αποκαλύψεων για την ζωή των δύο πρωταγωνιστών.
 


 

«Όταν μου είχε πει για τον γάμο του στο Παρίσι, προσπάθησα να τον αποτρέψω αλλά δεν με άκουσε. Του είπα ότι είναι πρόκληση, αλλά ήταν ανένδοτος. Η Βίκυ ήθελε να γίνει στο Παρίσι και φυσικά έγινε. Του είχε πάρει τα μυαλά και δεν τα ξαναβρήκε ποτέ».

Από την ημέρα της προφυλάκισής της, η κ. Τσοχατζοπούλου έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να βγει από τον Κορυδαλλό, προφασιζόμενη σε μια περίπτωση ακόμη και αιμορραγία, προκειμένου να την μεταφέρουν στο Θριάσιο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το αίμα ήταν αποτέλεσμα της περιόδου!

Μετά το τελευταίο της ατύχημα και τα ράμματα που της έγιναν, η γυναίκα που ευελπιστούσε ότι κάποια ημέρα θα ήταν σύζυγος πρωθυπουργού, κλείστηκε ακόμη περισσότερο στον εαυτό της και στον κόσμο της.

Εκεί όπου είναι ακόμη βασίλισσα, έστω και χωρίς στέμμα…