Ναι, σήμερα μπορεί να μην το χρησιμοποιείς καθώς τα γένια είναι της μόδας. Άλλωστε δεν σου κάνει καμιά εντύπωση, γιατί το θεωρείς δεδομένο. Ωστόσο το 1904 ήταν μια πραγματική επανάσταση. Το ξυραφάκι έδωσε τη δυνατότητα στους άντρες (και αργότερα στις γυναίκες) να ξυρίζονται μόνοι τους και μάλιστα χωρίς το μπάνιο μετά να θυμίζει σκηνή από ταινία σπλάτερ από τα αίματα!

Ο King Camp Gillette δούλευε ως πλασιέ και ταξίδευε συνεχώς. Σε ένα από τα ταξίδια του «γεννήθηκε» και η ιδέα για την δημιουργία μιας λεπτής ασφαλούς ξυριστικής λεπίδας, που δεν θα χρειάζεται τρόχισμα και θα είναι προσιτή για όλους. Αμέσως άρχισε να βάζει σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Και μετά από μερικά χρόνια παρουσιάζει το πρώτο ξυραφάκι, που φυσικά είχε το όνομά του – Gillette. Μάλιστα κατάλαβε τι θα είχε κέρδος αν το πουλάει σε τιμή κάτω του κόστους, γιατί θα κέρδιζε από τη διάθεση των ανταλλακτικών λεπίδων. Έτσι όταν το ξυραφάκι έχανε τη δραστικότητά του ο χρήστης θα το αντικαθιστούσε από ένα καινούργιο, πάνω στην ίδια ξυριστική λαβή.

Η ατυχία στην όλη υπόθεση; Όταν το 1932 πέθανε ο King Camp Gillette ήταν πάμφτωχος εξαιτίας του οικονομικού κραχ! Σήμερα η εταιρία του έχει τζίρο δισεκατομμυρίων.