Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, κατέθεσαν αίτημα στην ΕΟΚ για να πάρουν στα χαρτιά τον αγώνα Κυπέλλου που χάθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, την περασμένη Πέμπτη.

Ο λόγος που συνιστά αυτή την ενδιαφέρουσα κίνηση, σύμφωνα με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, είναι η παρουσία του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα επίσημα του κλειστού των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τη στιγμή που του έχει απαγορευθεί η είσοδος για τρεις μήνες από τον ΕΣΑΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από αυτό, τα αδέλφια κατέθεσαν ένσταση αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, λόγω «παρουσίας οπαδών» στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο.

Όπως και να έχει το ζήτημα, ό,τι και να ψάχνουν ο Γιώργος και ο Παναγιώτης, θεωρώ ότι αυτές οι σκέψεις και τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται από πλευράς τους, ουδεμία σχέση έχουν με τον αθλητισμό αυτό καθαυτό, αλλά και με την αξία της ομάδας τους που δεδομένα είναι υψηλή.

Άρα ποιος ο λόγος -αναρωτιέμαι- να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα για να κερδηθεί ένα ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό; Να γίνει στο ματς σφαγή με θύματα τους καλαθοσφαιριστές των ερυθρολεύκων, να καταλάβω την αντίδραση της διοίκησης των Πειραιωτών, αν και πάλι θα έλεγα πως η καλύτερη ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες με το μέρος της να κερδίσει. Αλλά οκ, θα μπορούσα να το δεχθώ.

Αυτό, όμως, θεωρώ ότι βλάπτει ακόμα περισσότερο την ομάδα τους και ειδικότερα τους οπαδούς της, οι οποίοι με ευκολία προπηλακίζουν παίκτες και προπονητή για μία ήττα. Αν τα αδέλφια θέλουν αξιόπιστο και υγιή αθλητισμό -και δεν αμφιβάλουμε καθόλου ότι αυτό επιθυμούν- από εκεί πρέπει να αρχίσουν. Από τη βάση της ομάδας και όχι να ψάχνουν δικαιολογίες με τον αντίπαλο κόσμο και τον πρόεδρο.

Η ιστορία του Ολυμπιακού είναι γεμάτη από ένδοξους τίτλους.Δεν μπορώ να καταλάβω, ποια θέση μπορεί να πάρει δίπλα τους μια νίκη στα χαρτιά;