Είναι αυτό που λέμε “παιδί-μπουμπούκι”. Να τον βάλεις στο σπίτι σου. Ο Μιχαήλ Μισούνοφ υποτροπίασε. Συνελήφθη πάλι για μικρότερο αδίκημα, αλλά συνελήφθη.

Ο Ρώσος -άλλοτε σέντερ του Άρη και λίγο του Ηρακλή- έχει παλιά νταραβέρια με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία.

Τώρα εντοπίσθηκε στη Θεσσαλονίκη που αγαπήθηκε με μία σακούλα που περιείχε δύο γυάλινα βάζα γεμάτα κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας συνολικού βάρους 1.655 γραμμαρίων. Ο 50χρονος, πλέον, Μισούνοφ οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης όπου του ασκήθηκε δίωξη σε μορφή κακουργήματος για κατοχή ναρκωτικών, κατοχή εξαρτήματος όπλου και κατοχή παράνομων τσιγάρων.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη του φορά. Τον Ιούλιο του 2004 συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο. Τότε είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για απάτη με πλαστές πιστωτικές κάρτες, τις οποίες εξέδιδαν  αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τράπεζες. Στην κατοχή τους είχαν βρεθεί 30 πλαστές πιστωτικές κάρτες, ναρκωτικά και 10.000 ευρώ.

Επίσης, συνελήφθη στις 8 Σεπτεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη επειδή είχαν εντοπισθεί στη κατοχή του δύο αντιαρματικές ρουκέτες, όπλα και δεκάδες πλαστά έγγραφα, σφραγίδες και ταυτότητες. Mάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, η παλιά δόξα του Αρη φέρεται να αποτελούσε εκτελεστικό βραχίονα του συνδικάτου, αφού γνωρίζοντας τον Βλαστό στη φυλακή πήρε το «ΟΚ» για δουλειές με τη μαφία της Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτης Βλαστός δεν παραδέχθηκε ποτέ τίποτα. «Προσπαθούν να μου φορτώσουν μια ακόμα υπόθεση για την οποία δεν έχω την παραμικρή ανάμιξη και εμπλοκή. Τον Μισούνοφ ούτε τον γνώριζα στο παρελθόν ούτε τον γνωρίζω. Ψεύδονται και παραπλανούν την κοινή γνώμη όσοι προβάλλουν τέτοιες ιστορίες και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους βγάζω ψεύτες. Πάνε να με μπλέξουν και με άλλα και να μου τα φορτώσουν όλα στην πλάτη» ανέφερε ο εγκέφαλος της εγκληματικής «φαμίλιας», που σύμφωνα με τη δικογραφία σχεδίαζε, μηχανορραφούσε και πρόσταζε δολοφονίες, συμβόλαια θανάτου και τον περασμένο Ιανουάριο την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
«Δεν πήγα φυλακή ποτέ στο Μαλανδρίνο, άρα πώς είναι δυνατόν να γνώρισα τον Μισούνοφ που ήταν προφυλακισμένος εκεί; Γιατί τα διαδίδει αυτά η αστυνομία;» υποστήριξε ο Βλαστός.