Η είδηση -βόμβα έσκασε αργά εχθές το βράδυ στα δημοσιογραφικά γραφεία! Οι δαιμόνιοι και αδέκαστοι ρεπόρτερ, παράτησαν τις τοποθετήσεις στην Βουλή -των Ελλήνων ντε!- για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην αγαπημένη όλων μας κυβέρνηση. Αδιαφόρησαν -για λίγο-  για τα μανικετόκουμπα του κυρίου Βορίδη και το αν είχαν και τι πουλί επάνω τους, την διερεύνηση της απόχρωσης του φυσικού μαλλιού του κυρίου Πολύδωρα, αλλά και για το αν το λευκό ταγιέρ της κυρίας Κουντουρά ταίριαζε με τον πύρινο, άρα κατακόκκινο πολιτικό της λόγο και κατά πόσον φυσικά, αναδείκνυε τις τέλειες αναλογίες της, μιας και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες στα δάχτυλα παίζουν το once top model, always top model! Έντρομοι είδαμε όλοι κάποια site να αναφέρουν πρώτα, πως χρειάστηκε η αστυνομία για να απομακρύνει οικιακό βοηθό από το σπίτι της εμβληματικής για το έθνος μας παρουσιάστριας Ελένης Μενεγάκη, με τ’ όνομα!

«Χάσαμε την είδηση», αλαλάξαμε ηττημένοι, γιατί το τσουνάμι της κατακραυγής θα ξεσπούσε πάνω στους ασθενικούς μας -των 90 κιλών μη σου πω- ώμων από τους αδιάφθορους, τους Ολύμπιους ιθύνοντες της ελληνικής δημοσιογραφίας! Λίγο πριν το χαρακίρι της ανάληψης ευθύνης για την χαμένη είδηση ύψιστης σημασίας και έξω απ τα σύνορα μας, μιας και οι οικιακοί βοηθοί της κυρίας Μενεγάκη είναι ασιατικής καταγωγής, άρα εμπλέκεται τουλάχιστον άλλη μια ήπειρος, αναθαρρέψαμε! Η αλήθεια μας περίμενε. Δεν είχε ριχθεί, ακόμη, άπλετο φως στα γεγονότα! Άλλα site, έλεγαν πως καμία αστυνομία δεν χρειάστηκε να παρέμβει. Ο μπάτλερ της κυρίας Μενεγάκη, είχε αποχωρήσει οικειοθελώς (μτφ: από μόνος του, καλέ!).

Τώρα εδώ που τα λέμε, οι πτωχοί και τίμιοι λόγω ανάγκης (διότι περνάει μεγάλη κρίση ο χώρος) συντάκτες, τα χτυπήσαμε τα κεφάλια μας στο τοίχο, στ’ αλήθεια! Όχι βέβαια γιατί χάσαμε την είδηση! Ούτε φυσικά διότι μας ένοιαζε τι έγινε μες στη νύχτα στα Μελίσσια και «η ανθρώπινη πλευρά» της ζωής μιας σταρ. Τα χτυπήσαμε τα κεφαλάκια μας στον τοίχο, διότι η Μενεγάκη έχει μπάτλερ! Μάλιστα! Μπάτλερ!

Και να, εμείς που νομίζαμε πως μόνο η Αγκάθα Κρίστι έβαζε μπάτλερ στα έργα της! Ο Μινωτής έκανε το μπάτλερ στο «Υπόθεση Νοτόριους»! Η Γκλεν Κλόουζ έκανε τον μπάτλερ στο «Albert Nobbs» -βέβαια εκεί έκανε και τον άνδρα, αλλά δεν μας αφορά αυτή τη στιγμή και αποτελεί πλεονασμό στο κείμενο! Η βασίλισσα της Αγγλίας, η Ελισάβετ με τ’ όνομα έχει μπάτλερ!

Κι ενώ ούτε καν ξέρουμε, οι καραβλαχάρες, τι είναι ο μπάτλερ και με τι ασχολείται, νιώθουμε να ανεβαίνει κι άλλο στην εκτίμηση μας η Ελένη Μενεγάκη! Και υψώνεται κι άλλο πάνω από μας, διότι έχει και κάτι άλλο στην πληθώρα όλων αυτών που εμείς δεν έχουμε, όπως χρήματα, δόξα, ερωτική ζωή, θαυμασμό, χρήματα ξανά, λίγα κιλά, ομορφιά, μεγάλες διακοπές και χρήματα που ξέχασα να πω. Έχει και ΜΠΑΤΛΕΡ!

Και επειδή για όλα της τα επιτεύγματα και κυρίως τα έχοντα την θαυμάζουμε, διατηρούμε την βεβαιότητα πως η ίδια φυσικά και δεν φταίει σε τίποτα. Όπως συμβαίνει στην αστυνομική λογοτεχνία καθώς και στις ταινίες μυστήριου, κυρία Ελένη μας, ότι και να έγινε: Ο μπάτλερ το έκανε!