Είστε ομοφυλόφιλος και το ‘χετε άχτι να παντρευτείτε το ταίρι σας ενώπιον του Έλβις Πρέσλεϊ  -της μετεμψύχωσής του έστω- σε κάποιο από τα παρεκκλήσια που λειτουργούν πλησίον των ναών του τζόγου στο Λας Βέγκας; Με την προϋπόθεση ότι το έτερον ήμισυ συμμερίζεται τον ενθουσιασμό σας, η επιθυμία σας μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί.

Όπως πληροφορούμαστε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η πολιτεία της Νεβάδα, μία από τις πέντε πολιτείες που είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της νομιμοποίησης των ενώσεων ομοφυλόφιλων, ήρε από χθες τη σχετική απαγόρευση.

Η μεταστροφή επήλθε, φυσικά, μετά από την απόρριψη της προσφυγής της πολιτείας και μόλις τα νέα έγιναν γνωστά, στις πέντε το απόγευμα, περισσότερα από δέκα ζευγάρια έσπευσαν στο αρμόδιο γραφείο στο Λας Βέγκας για να αποκτήσουν επιτέλους την περιπόθητη άδεια γάμου.

Πρώτοι ανάμεσα στους πρώτους που κατάφεραν να παντρευτούν το ίδιο απόγευμα ήταν και ο Κέλβιν Άτκινσον ο οποίος αντάλλαξε όρκους με τον καλό του Σέργουντ Χάουαρντ στα σκαλιά έξω από το δημοτικό κατάστημα. Ο Άτκινσον ήταν ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της νομοθεσίας για τη νομιμοποίηση των ενώσεων ομοφυλόφιλων ζευγαριών και προκάλεσε αίσθηση με την de profundis ομιλία του ενώπιον της Γερουσίας.