7.30 το πρωί και εκεί που βρίσκεσαι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου και της γλυκιάς αίσθησης που αφήνει η σκηνή από το όνειρο που ακόμη βλέπεις, ακούς το ξυπνητήρι. Απλώνεις βαριεστημένα το χέρι καταπνίγοντας την επιθυμία να του δώσεις μια και να το σπάσεις και ψάχνοντας στα τυφλά βρίσκεις το κουμπί της αναβολής αφύπνισης.

Και μετά από λίγα λεπτά, η σκηνή επαναλαμβάνεται μέχρι που όταν επιτέλους το παίρνεις απόφαση να εγκαταλείψεις τη φιλόξενη αγκαλιά της…κουβέρτας και να ετοιμαστείς για τη δουλειά, φτάνεις με καθυστέρηση και άντε μετά να δικαιολογηθείς για πολλοστή φορά.

Όλα αυτά όμως μέχρι τώρα.

Γιατί πλέον δόθηκε λύση “όχι μόνο για να ξυπνάς στο πρώτο άκουσμα του ξυπνητηριού αλλά και να ξεκινάς την ημέρα σου με χαμόγελο”, όπως δήλωσε ο Αμερικανός, Hrachik Adjamian,ο οποίος εμπνεύστηκε την εφαρμογή “Wakie” που παρέχεται δωρεάν στους χρήστες “Android” και “Windows Phone” και ήδη απαριθμεί αρκετά μέλη σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”.

Ο τρόπος λειτουργίας της εφαρμογής που ήρθε…για να μας σώσει;

Απλούστατος!

Φτάνει μόνο να αποφασίσετε σε ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκετε και να ακολουθήσετε μερικά πανεύκολα βήματα.

Είστε από εκείνους που αναλαμβάνουν να ξυπνούν άλλους, δηλαδή τους “Wakies” ή από εκείνους που αντιμετωπίζουν καθημερινό πρόβλημα αφύπνισης παλεύοντας με…την κουβέρτα ή αλλιώς τους “Sleepyheads”;

Επόμενο βήμα η καταχώρηση του αριθμού τηλεφώνου σας με διαβεβαίωση ότι τα στοιχεία σας δεν πρόκειται να διαρρεύσουν και ετοιμαστείτε κάποιο από τα μέλη να σας καλέσει την ώρα που εσείς έχετε επιλέξει έτσι ώστε το πρωινό ξύπνημα να σας έρθει λίγο πιο…μαλακά.

Ένα μόλις λεπτό διαρκούν οι κλήσεις έτσι ώστε να αποφευχθούν οι “άβολες συζητήσεις και να εξελιχθεί το όλο εγχείρημα σε μία ευχάριστη και φιλική κοινότητα ανθρώπων”, όπως εξήγησε ο Hrachik Adjamian κεντρίζοντάς μας την περιέργεια μέχρι η συγκεκριμένη εφαρμογή να έρθει και στη χώρα μας καθώς αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

Σε αναμονή λοιπόν, της ημέρας που το “μη με ξυπνάς απ’τις έξι” θα μετατραπεί σε “ξύπνα με και πες μου ό,τι θέλεις και πες μου κι ονειρέψου ό,τι θες”…