Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει σκοτώσει 3300 ανθρώπους στην Αφρική. Τα πρώτα δυτικά κρούσματα, μόλις έκαναν μπαμ.

Το Reuters ρεπορτάρει ότι μέχρι 100 άτομα είχαν άμεση ή έμμεση επαφή στο Τέξας με τον πρώτο άνθρωπο στις Η.Π.Α. που διαγνώστηκε ασθενής του Έμπολα. Τέσσερις από τους συγγενείς του βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους αναφέρει το NBC.

Σύμφωνα με τους New York Times o ασθενής κόλλησε τον ιό βοηθώντας μια έγκυο, φορέα του ιού, να μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο της Λιβερίας το οποίο δεν τη δέχτηκε λόγω έλλειψης χωρητικότητας. Η ασθενής απεβίωσε λίγες ώρες μετά.

Την ίδια ώρα στο NBC, η δρ Νάνσι Σάιμπερμαν αποκάλυψε ότι ο καμεραμάν της στη Λιβερία, Ασόκα Μούμπκο, βρέθηκε θετικός στα τεστ του Έμπολα και η ίδια μαζί με το συνεργείο της, αναγκαστικά θα μείνουν σε καραντίνα για 21 μέρες.

Τα πράγματα όσο θέλουν να μας πείσουν ότι είναι εντός ελέγχου, προφανώς έχουν φύγει εκτός ελέγχου. Κι όσο κι αν ακούγεται δυσοίωνο, αυτό είναι ακριβώς το τίμημα της εύπορης δυτικής κοινωνίας.

Που δεν τη νοιάζει αν ψοφάνε οι «αραπάδες»  αφού «αραπάδες» είναι. Γιατι εσύ είσαι λευκός και προστατευμένος. Να σου θυμίσω κάτι; Κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και η επιδημία του AIDS; Σε χώρες που εσύ αν επισκέφτηκες ποτέ, τις περπατούσες με βερμούδα και σαγιονάρα, χλευάζοντας τους φτωχούς; Η αφρικανική απειλή αρχίζει να εκδικείται την δυτική εύπορη αδιαφορία.