Όλοι περίμεναν ότι αυτή τη φορά ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα έκανε «πίσω» και θα φώναζε για τα ματς με Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία τον Φάνη Γκέκα, τον οποίο αγνόησε για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016.

Ο λόγος που οι περισσότεροι γύρω από την εθνική ομάδα ανέμεναν την επανάκληση του Γκέκα είναι τα έξι γκολ που έχει πετύχει στην Τουρκία στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις της Ακίσασπορ, την οποία ο Λαρισαίος οδηγεί στην κορυφή. Μάλιστα, μετά την πρόσφατη νίκη της ομάδας του, οι συμπαίκτες του τον αποθέωσαν στα αποδυτήρια αποκαλώντας τον… Δία.

Παρόλα αυτά, ο Ρανιέρι δεν τον κάλεσε. Μάλιστα, τον φώναξε στην προεπιλογή της Τρίτης και όλοι μίλησαν για τη δικαίωση του ποδοσφαιριστή, σε συνάρτηση με τη… μετάνοια του Ιταλού. Αμ δε…

Όπως αποδείχθηκε, ο εκλέκτορας της γαλανόλευκης ήθελε σε πρώτη φάση να στείλει μήνυμα στον διεθνή σέντερ φορ. Με την προεπιλογή του, του κατέστησε σαφές πως είναι υπό παρακολούθηση και άρα υπολογίζεται όσο εξακολουθεί να είναι… on fire, από την άλλη όμως του «υπέδειξε» λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά. Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, πολλές μέρες από τις δηλώσεις δυσαρέσκειας του Γκέκα για τη μη κλήση του, παρά το γεγονός ότι έβλεπε δίχτυα. 

Με αυτό τον τρόπο ο Ρανιέρι -σε συνεννόηση με την ΕΠΟ προφανώς- «είπε» στον κυνηγό της Ακίσασπορ ότι το αφεντικό στις επιλογές είναι εκείνος, αλλά και ότι αν συνεχίσει να ανοίγει το στόμα του για τέτοια ζητήματα, η πόρτα της εθνικής μάλλον θα μείνει κλειστή.