Το πρόσωπο ήταν σφιγμένο. Οι συσπάσεις πρόδιναν την αμηχανία της κ.Τζούλια Πίρσον, επικεφαλής της περίφημης Secret Service, που διασύρθηκε τα τελευταία 24ωρα μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τα κενά ασφαλείας γύρω από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Η παραίτηση της πρώτης γυναίκας που ανέλαβε ποτέ την διεύθυνση της Μυστικής Υπηρεσίας δόθηκε με μια λιτή δήλωση της ίδιας:

Είναι επώδυνο που αφήνω την υπηρεσία αλλά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω αυτή την στιγμή. Το Κογκρέσο έχασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητά μου να διοικήσω την υπηρεσία και τα μέσα ενημέρωσης κατέστησαν σαφές ότι ήταν αυτό που περίμεναν

Αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν αρχικά η εισβολή ενός αγνώστου μέσα στον Λευκό Οίκο, πριν λίγες εβδομάδες και λίγες εβδομάδες μετά η αναγκαστική συνύπαρξη του πλανητάρχη με έναν οπλισμένο άνδρα για λίγα λεπτά μέσα σε ένα ασανσέρ!

Στην δεύτερη περίπτωση μάλιστα, ο οπλισμένος άνδρας τράβαγε φωτογραφίες τον Ομπάμα, ο οποίος κράτησε την ψυχραιμία του μέχρι να επέμβουν τελικά οι πράκτορες της Secret Service, που υποτίθεται ότι δεν πρέπει να τον αφήνουν στιγμή μόνο του, σε δημόσιους χώρους.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο για φύλακα του κτηρίου, ο οποίος μάλιστα είχε και ποινικό μητρώο για τρεις επιθέσεις.

Στην πρώτη, ο «εισβολέας» που πέρασε τα στεγανά ασφαλείας του Λευκού Οίκου σαν να μην υπήρχαν-όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχαν-και έφτασε να κόβει βόλτες μέσα στις αίθουσες της προεδρικής κατοικίας!

Μόνο τσάι δεν πρόλαβε να φτιάξει αφού τελικά τον εντόπισαν στο East room και συνελήφθη, πριν γίνει κάτι χειρότερο.

Όλα αυτά τα τραγελαφικά έφεραν σε δεινή θέση την Μυστική Υπηρεσία και την Ουάσιγκτον, που υπερηφανευόταν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν κινδυνεύει, έχοντας μάλλον εναποθέσει στην λήθη του παρελθόντος την δολοφονία του Κέννεντι και την απόπειρα κατά του Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Ντάλας: Όταν σταμάτησε ο χρόνος…

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, ο ήλιος έλαμπε στο Ντάλας. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους της πόλης επευφημούσε την ανοιχτή λιμουζίνα που μετέφερε τον Τζον Κέννεντι και την σύζυγό του Τζάκι, μαζί με τον κυβερνήτη της πόλης.

Οι πυροβολισμοί σχεδόν δεν ακούστηκαν, ειδικά ο πρώτος. Ο δεύτερος διέλυσε το πρόσωπο και το κρανίο του προέδρου των ΗΠΑ, γεμίζοντας αίματα το περίφημο ροδακινί ταγιέρ της Τζάκι.

Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε για να τον προφυλάξουν. Στα φιλμάκια της εποχής που διασώθηκαν, ένας από αυτούς φαίνεται να βουτάει για να τον προστατεύσει, όταν όμως ήταν πλέον πολύ αργά…

Ουάσιγκτον: Ο ματωμένος Ρέιγκαν

Δεν είχε καν συμπληρώσει τρεις μήνες ως 40ός πρόεδρος της Αμερικής, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν εκείνη την Δευτέρα, 30 Μαρτίου του 1981.

Φεύγοντας από το Χίλτον της Ουάσιγκτον, όπου είχε δώσει μια ομιλία, ετοιμαζόταν να μπει στην προεδρική λιμουζίνα, όταν δέχτηκε τρεις τουλάχιστον πυροβολισμούς.

Οι σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα και στο χέρι, είχε σοβαρές εσωτερικές αιμορραγίες και οι πράκτορες που τον φύλαγαν, κατάφεραν να συλλάβουν τον επίδοξο δολοφόνο του.

Ήταν ένας ψυχοπαθής, ονόματι Τζον Χίνκλεϊ, που στην απολογία του παραδέχτηκε ότι το έκανε για να εντυπωσιάσει την ηθοποιό, Τζόντι Φόστερ, την οποία είχε ερωτευτεί βλέποντάς την στην ταινία «Ο ταξιτζής».

Την ημέρα της απόπειρας η παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και φωτογράφων αποδείχτηκε καταλυτική. Οι Αμερικανοί, είδαν σοκαρισμένοι δεκάδες φορές τα πλάνα από την απόπειρα, ενώ τις επόμενες ημέρες κανάλια και εφημερίδες επιδόθηκαν σε μια φρενίτιδα για αποκλειστικότητες.

Είχαν εμπεδώσει πολύ καλά, ότι δεν πουλάει μόνο ο θάνατος.

Πουλάει και μια παρ’ ολίγον δολοφονία…