Ήταν μόλις δύο ετών, όταν διαγνώστηκε με αυτισμό.

Ένα πλάσμα που έκρυβε μέσα του όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου τα οποία θέλησε να αποτυπώσει στο χαρτί με το πινέλο της ζωγραφικής.

Η Iris Grace.

Μπροστά σε έναν καμβά κάθεται με τις ώρες ζωγραφίζοντας τα πιο όμορφα τοπία που μπορούν να συλλάβουν τα μάτια ενός παιδιού. Τοπία και εικόνες που βοήθησαν την Iris να ξεπεράσει τις δυσκολίες ομιλίας που αντιμετωπίζει μέσω της δύναμης της τέχνης.

Ο ιδιαίτερος τρόπος που εκφράζεται στις ζωγραφικές της δημιουργίες, το πεντάχρονο πλέον κορίτσι, αναμεμειγμένος με ευαισθησία, μεράκι και πάθος για τη ζωή που απλώνεται μπροστά της, έχει κινήσει το ενδιαφέρον ειδικών από όλο τον κόσμο.

Ενθαρρύναμε την Iris να ζωγραφίζει γιατί ξέραμε ότι αυτό θα τη βοηθήσει, αλλά δεν φανταζόμασταν πόσο ταλέντο έχει. Συγκεντρώνεται για περισσότερες από δύο ώρες καθημερινά και ζωγραφίζει με ένα τρόπο που δεν συνάδει με την ηλικία της. Έχει μια εξαιρετική κατανόηση των χρωμάτων και της αλληλεπίδρασης μεταξύ τους”, δηλώνει στον ξένο Τύπο η μητέρα του χαρισματικού αυτού κοριτσιού, Arabella Carter-Johnson.

Μια ματιά στον κόσμο της Iris μπορεί να ρίξει κανείς ξεφυλλίζοντας τις διαδικτυακές σελίδες της προσωπικής της ιστοσελίδας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι ξεχωριστές της δημιουργίες που φανερώνουν την αθωότητα, την ομορφιά και τα όνειρα με τα οποία διαμορφώνεται η ψυχή ενός παιδιού.

…γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στο όνειρο και στη ζωή.

…είσαι το πιο λευκό χρώμα απ’ τις σκέψεις μου,
ένα παιδί που περπατάει με τα χέρια…

*Φίλιππος Πλιάτσικας

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο, τη μικρή Iris να δημιουργεί τους πιο όμορφους πίνακες ζωγραφικής:

https://www.youtube.com/watch?v=Gl6yR8_Uvxc