*Τα φίδια είναι νυμφομανείς. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι το σεξ ανάμεσα τους μπορεί να κρατήσει από 6 ως 12 ώρες;

*Όταν το σαλιγκάρι κάνει σεξ προτιμά τη στάση κουτουλάτο. Λογικό εφόσον τα αναπαραγωγικά του όργανα βρίσκονται στο κεφάλι του.

*Σοφέρ στα γαλλικά σημαίνει θερμότητα. Και έτσι τελικά ονομάστηκαν οι οδηγοί επειδή στα πρώτα αυτοκίνητα ατμού ζέσταιναν το νερό της μηχανής. Mετά έριχναν μακαρόνια για να βράσουν (bad joke).

*Ο Νέρωνας ήταν των άκρων. Της φωτιάς και του πάγου. Το 62 μ.Χ. έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη για να του φέρουν φρέσκο πάγο. Το ανακάτεψε με φρούτα και μέλι κι έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο παγωτό. Και η κοιλάρα του.

*Τα μόνα όντα που κάνουν σεξ για ευχαρίστηση είναι οι άνθρωποι και τα δελφίνια. Ενώ τα μοναδικά θηλυκά που διαθέτουν παρθενικό υμένα είναι οι γυναίκες και οι αλόγες. Ίσως και τα αλογάκια της Παναγιάς εφόσον ήταν πάντα παρθένα.

*Yπάρχει η τυρόπιτα, η μηλόπιτα, και η χυλόπιτα. Την οποία τελευταία δεν την τρως χωρίς λόγο όταν την πέφτεις σε κάποιον που σου «ρίχνει πόρτα». Εφόσον αυτό ήταν το γιατρικό με το οποίο τάιζαν οι κομπογιαννίτες γιατροί τους ερωτικά απογοητευμένους για να τους περάσει ο καημός.

*Ο μήνας του μέλιτος («honeymoon») ονομάστηκε έτσι από ένα έθιμο στη αρχαία Βαβυλώνα. Ο πατέρας της νύφης έδινε στο γαμπρό για ένα μήνα μετά το γάμο να πίνει υδρομέλι, ένα μείγμα μπύρας και μελιού (“honey”). Tην εποχή εκείνη οι μήνες μετριόντουσαν με τις φάσεις του φεγγαριού (“moon”).

*Ο Ντόναλντ Ντακ είχε απαγορευτεί στη Φινλανδία επειδή στο σκίτσο του δεν φοράει εσώρουχο. Κάτι διαστροφές κι αυτός ο Ουόλτ Ντίσνεϊ!

*Το Κολωνάκι δεν μένει πια εκεί. Μετακόμισε στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας. Πολύ απλά γιατί εκεί βρίσκεται πλέον ο μαρμάρινος ρωμαίκός κίονας που αρχικά στόλιζε την πλατεία Δεξαμενής και γι’ αυτό ονομάστηκε έτσι η περιοχή.

*Στα τούρκικα τα κεκτημένα αγροκτήματα ονομάζονται Πατήσια. Από ‘κει πήρε το όνομα της και η περιοχή που της έμεινε το όνομα, μολονότι πλέον αντί για αγροκτήματα βουλιάζει στην πολυκατοικία.

*Στην Κρήτη δεν πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα ευλαβικά την ημέρα εορτασμού του Αποστόλου Παύλου εφόσον στην «Προς Τίτον Επιστολη, (Α,12) γράφει: «Οι Κρητικοί είναι πάντοτε ψεύτες, κακά και ανήμερα θηρία και αχόρταστες κοιλιές».

*Άσχημα τα νέα για μας τους δημοσιογράφους και όχι μόνο. Οι μισοί περίπου από τους ανθρώπους που περνάνε 27 ώρες την εβδομάδα μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή, πάσχουν από τουλάχιστον μία μορφή διαταραχής προσωπικότητας.

*Η χειραψία δεν ξεκίνησε σαν μορφή χαιρετισμού αλλά για να αποδείξεις ότι είσαι άοπλος. Και στο άλλο χέρι, τι κρατούσες; Αυτό που φαντάζομαι;

*Έφαγε τη σκόνη της η Madonna. Γιατί η πραγματική και συνονόματη της σταρ που έχει εμφανιστεί τις περισσότερες φορές (10) στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, είναι η Παναγία.

*Τίγκα στο χρυσαφικό οι Βερσαλλίες  αλλά η μπόχα μπόχα. Πώς αλλιώς εφόσον ο Βασιλιάς Ήλιος, Λουδοβίκος ο 14ος έκανε μπάνιο μια φορά το χρόνο. Γι’ αυτό και ονομάστηκε ήλιος. Γιατί η βροχή του θύμιζε την ντουζιέρα και τον τρόμαζε. Πώς να μην βγει μετά το «όνομα» στους Γάλλους για την προβληματική τους σχέση με την καθαριότητα;