Το ερώτημα, αν τελικά υπάρχουν εξωγήινοι και πόσο πιθανό είναι να συναντηθούν κάποια στιγμή οι δρόμοι μας, ήταν νούμερο ένα στη λίστα με τα ερωτήματα-σταθερές αξίες. Που πλέον από ερώτημα μάλλον πάει να γίνει πραγματικότητα. Και μας το ψήνουν σιγά σιγά.

Στο πρόσφατο συμπόσιο που διοργανώθηκε από τη διαστημική υπηρεσία και τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου συναντήθηκαν επιστήμονες, ιστορικοί, και θεολόγοι από όλο τον κόσμο προκειμένου όλοι μαζί να “δώσουν τα φώτα” τους και να μας προετοιμάσουν για ΤΟ γεγονός.

Ποιο είναι αυτό το γεγονός;

Μα το πώς θα συμπεριφερθούμε όταν με το καλό συναντήσουμε επιτέλους από κοντά τα “πράσινα ανθρωπάκια” με τις κεραίες είτε πρόκειται για μικροβιακούς οργανισμούς, είτε για όντα, νοήμονα.

Γιατί όπως πολύ σοφά λέει και ο λαός: “Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” και κάτι τέτοιο φαίνεται ότι έχουν στο μυαλό τους και οι συμμετέχοντες επιστήμονες, αν λάβουμε υπόψη μας και τη δήλωση του Steven J. Dick, αστρονόμου και πρώην ιστορικού της NASA ότι: “Ο στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε την κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις ενός τέτοιου ενδεχομένου και όχι να περιμένουμε μέχρι να ανακαλύψουμε αν υπάρχει εξωγήινη ζωή”.

Μίλησε και ελάλησε λοιπόν η φωνή του επιστήμονα, οπότε ετοιμαστείτε γιατί πλησιάζει η “μεγάλη ώρα”. Γιατί όταν σου λέει ο προφέσορας “να προετοιμάσουμε” μάλλον το έχει δεδομένο. Όπως ο γιατρός που τα μασάει στον καρκινοπαθή. Και στο πλασάρει πλαγιωμετωπικά για να μην πάθεις κοκομπλόκο όταν ο τύπος που σου κάνει καμάκι στο μπαρ έχει ουρά και τη μύτη του στη μασχάλη.

Γιατί πέρα από την πλάκα, όλο αυτό το στόρι με τους εξωγήινους και τα λοιπά, τους τελευταίους τρεις μήνες παίζει στα media τόσο συχνά και με επιστημονικά τύπου “θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει” υπονοούμενα που μόνο σαν υπονοούμενα πλέον  δεν ακούγονται.

Σε φάση “ετοιμαστείτε μάγκες” ήρθε η ώρα να τακιμιάσετε με τους “ζουν ανάμεσα μας” και τον Μίστερ Σποκ. Και μεγάλο ερώτημα (ανάμεσα σε πολλά άλλα), ποιοί είναι αυτοί, πόσο καιρό γνωρίζουν οι ειδικοί την ύπαρξή τους και γιατί αποφάσισαν να το βγάλουν στη φόρα τώρα.