Να διευκρινίσω πως γράφω ανόρεxτα αλλά και εγώ πρέπει να δικαιώσω «τα μισθά μου», όπως έλεγε και η ινδαλματική Σαπφώ Νοταρά!

Και γράφω ανόρεχτα διότι ό,τι είδα σε πρεμιέρα ήταν ψιλόκαλούλι, τηρουμένων των αναλογιών, χωρίς βέβαια να πέσουμε και κάτω να σφαδάζουμε από ενθουσιασμό.

Στο «Ε» η Λαμπίρη πολύ πρωινή είναι υπεράνετη, ικανή να χειριστεί τόσο την ειδησεογραφία, όσο και το life style, με μια σοβαρότητα στην παρουσίαση και έναν επαγγελματισμό βετεράνου.

Κάθε κοπελίτσα φτιαγμένη από φιλοδοξία και ναρκισσισμό, που είναι έτοιμη να φτάσει στα άκρα για να χρηστεί παρουσιάστρια, καλό θα’ναι να την παρατηρήσει, να την μελετήσει, να μάθει απ’ την αίσθηση ρυθμού της, την ηρεμία της, την προς τα έξω χαλαρότητά της, την ευγένειά της και το ότι δεν κάνει αηδίες ακόμη και αν το θέμα είναι αηδία, διότι καλό το μίνι αλλά θέλει και κότσια ο τηλεοπτικός αέρας.

Έχει ένα πολύ ωραίο πλατό, δυο ευειδείς κύριους δημοσιογράφους, μια ωραία εικόνα. Μόλις το «Ε» κατορθώσει να μπει στο τοπίο της συνήθειας, λέω πως αυτή η εκπομπή μπορεί να γίνει η εναλλακτική λύση στα ενημερωτικά εμμονικά με πρόσωπα και λεπτομέρειες πολιτικάντηδες πρωινά.

Εξίσου καλοδομημένη ως στήσιμο και με πολύ ωραίο επίσης πλατό, ήταν και η εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» με ΚαραβαΚατσουλέικο.

Ακκισμοί, κοινοτυπίες, αμήχανα χάχανα, υπερκινητικότητα στο πλατό, συγκίνηση που την έχει εύκολη η παρουσιάστρια ακόμα και αν της πεις πως ήρθε η πίτσα που παρήγγειλε.

Και δως του «είμαστε οικογένεια» για το κανάλι και πάρτου το «τι ωραία οικογένεια που είμαστε». Τόσο πολύ το έπιανε που μου’ρθε στο νου, το παλιό σύνθημα των αναρχικών που κορόιδευε το «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια» γραμμένο σε τοίχο στα Εξάρχεια: «κρατήστε την αιμομιξία στους κόλπους της οικογενείας».

Στον «Άλφα» πάλι, που αγαπά τις ξανθές, ο καταιγισμός των τρέιλερ για την εκπομπή της Κατερίνας Σπυροπούλου, έπιασε τόπο και το κοινό κάθισε να δει, ένα απ’ τα πιο ωραία  σκηνικά που έχουμε θαυμάσει στην τηλεόραση, τον υπερταλαντουχο Αντώνη Λουδάρο να ισορροπεί σε ρόλο παρουσιαστή και την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου –πανέμορφη στα αλήθεια- να κάνει συνέντευξη –και την έκπληξη- στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Για να’μαστε και ειλικρινείς δηλαδή…

Λίγο αργότερα η Αννίτα Πάνια, που της το’ χουμε, έκανε μια συνέντευξη στον Άνθιμο της Θεσσαλονίκης, σαν ισορροπίστρια με ποδήλατο σε τεντωμένο σχοινί. Προσωπικά την είδα όλη! Όπως και τους νεαρούς με τα αναβολικά, που καλά έκανε η εκπομπή «Αννίτα.gr» και κατέδειξε ότι είναι η νέα μάστιγα των αγοριών και ότι σκοτώνουν.

Οι συνεργάτες στην παρουσίαση της Αννίτας και όχι μόνο γιατί συμμετέχει ο κάθε άλλο παρά άγγελός μας, ο άνθρωπός μας, ο θάνατός μας, αυτός, ο Τάσος Θεοδωρόπουλος ή ΤΑΖ, αλλά αντικειμενικά είναι απ’ τους πλέον δυναμικούς στην ελληνική δημοσιογραφία.

Έπαθε πολύ ποιότητα η Αννίτα Πάνια λοιπόν και όσο κι αν σκεπτικιστές την θέλουν να αλλάζει την επομένη εβδομάδα και να γυρνά στις ευκολίες της, η έναρξή της ήταν έκπληξη, όσο και οι καταφανείς προθέσεις της για τηλεόραση ουσίας.

Να περάσει το επόμενο παρατράγουδο παρακαλώ…