Καλά τα αφιερώματα, καλά τα βίντεο και οι φωτογραφίες, ας μάθουμε τώρα και λίγο παρασκήνιο από το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Η αλήθεια είναι πως στο στοίχημα από τις εταιρείες για τους σκόρερ του αγώνα, ο Αρτούρ Μαζουακού έδινε μεγάλη απόδοση. Ποιος να φανταστεί ότι αυτό το “τρελό” Γαλλάκι με την κίτρινη μάλλινη γραμμή στο κεφάλι, θα εξαπέλυε τον κεραυνό που θα έβαζε φωτιά στο φαληρικό γήπεδο;

Ξέρετε, όμως, με πόσα χιλιόμετρα προσπέρασε η μπάλα τον Ομπλάκ και «έσκασε» στα δίχτυα; Με… παρά κάτι 100. Συγκεκριμένα, η «πόρνη» έφυγε με 95 χιλιόμετρα από το αριστερό του Μαζουακού.

Χιλιόμετρα που έβαλαν τις βάσεις για τον θρίαμβο και παραλίγο να «φύγουν» οι γραβάτες και τα κοστούμια του Μίτσελ από τους πανηγυρισμούς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, πάντως, έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει. Με τη λήξη του αγώνα, δέχθηκε κλήση στο κινητό από τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης και ζωντανό θρύλο του ισπανικού ποδοσφαίρου, Εμίλιο Μπουντραγκένιο

Με τον «γύπα» ο τεχνικός του πρωταθλητή μεσουράνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, σε εκείνη τη μεγάλη Ρεάλ που ξεφτίλιζε όλη την Ευρώπη στο Μπερναμπέου, αλλά που δεν κατάφερε να σηκώσει Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως και να έχει, αυτό δείχνει το μέγεθος του Μίτσελ στη χώρα της Ιβηρικής και το κύρος του στις τάξεις της 10 φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης.