Η πρώτη σου εντύπωση από το ολόφρεσκο iOS 7 δεν ήταν ξεκάθαρη. Κάποια πράγματα σου άρεσαν, κάποια άλλα τα μίσησες. Χρειάστηκες αρκετό χρόνο για να το συνηθίσεις και ακόμα περισσότερο για να ανακαλύψει όλα τα καινούργια του χαρακτηριστικά. Όλα; Και όμως υπάρχουν πράγματα που ούτε φανταζόσουν ότι το κινητό σου μπορούσε να κάνει. 

Ψάξαμε και βρήκαμε τα 4 πιο σημαντικά από αυτά και στα παρουσιάζουμε. Είναι η ευκαιρία σου να κάνεις τους φίλους σου να καταλάβουν ότι το κινητό σου πραγματικά τα σπάει. 


1. Φτιάξε την δική σου δόνηση

Μέχρι τώρα, σε εκείνα τα παλιά τα Nokia, μπορούσες να φτιάξεις τον δικό σου ήχο κλήσης. Τώρα το iOS σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις την δικιά σου δόνηση και μάλιστα διαφορετική για κάθε επαφή. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι και κάτι καινούργιο αφού υπήρχε και σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, αλλά ήταν καλά κρυμμένο. Θα το βρεις ως εξής: 

Settings —> Sounds —> Ringtone —> Vibration —> Custom —> Create new 

Το μόνο που σου μένει να κάνεις είναι να σχηματίσεις την δόνηση που θες. 

 

2. Ακύρωσε την διαγραφή ενός mail με ένα «κούνημα»

Είναι εκνευριστικό να σου έχουν στείλει ένα πολύ σοβαρό mail από την δουλειά και να το σβήνεις κατά λάθος. Μην αγχωθείς. Κούνα το κινητό σου και θα εμφανιστεί η επιλογή της ακύρωσης της διαγραφής.

 

3. Μπορείς να ελέγχεις την συσκευή σου χρησιμοποιώντας το κεφάλι σου

Μπορείς να ελέγξεις την iOS συσκευή σου με το κεφάλι σου. Δεν είπα με το μυαλό σου. Μην βιάζεσαι. Αργεί ακόμα αυτό. Όμως το κινητό σου, χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα, μπορεί να «διαβάσει» τις κινήσεις του κεφαλιού σου. Είπαμε όχι του μυαλού σου. Αν και είναι μια επιλογή για άτομα με προβλήματα στα χέρια, το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό.

Τα βήματα απλά:

Settings —> General —> Accessibility —> Switch Control 

Αυτό ήταν! Με τις κινήσεις του κεφαλιού σας ελέγχεται το κινητό σας.


4. Χρησιμοποίησε το φλας της μηχανής στις ειδοποιήσεις

Ναι ξέρω, και εγώ το ίδιο παθαίνω όταν μου έρχεται ένα μήνυμα ή όταν χτυπάει το ξυπνητήρι. Δεν το ακούω. Το μυαλό μου το αγνοεί. Γι’ αυτό έχουμε την λύση. Ενεργοποιήστε τον φλας του κινητού όταν χτυπάει κάποια ειδοποίηση. Εύκολο και γρήγορο:

Settings —> General —>Accessibility —> LED Flash for Alerts

Τώρα σε κάθε ειδοποίηση το φλας θα αναβοσβήνει.