Η ώρα έφτασε και την Τρίτη το βράδυ το Γεώργιος Καραϊσκάκης θα λάμπει από τα ποδοσφαιρικά αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Το σεντόνι θα γεμίσει την οθόνη και το κέντρο του γηπέδου, ενώ οι δύο… Κασπάροφ των πάγκων, ο Μίτσελ και ο Σιμεόνε, θα παίξουν τη δική τους παρτίδα υψηλού επιπέδου.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έρχεται με φόρα από το μεγάλο διπλό επί της μισητής αντιπάλου -και πρωταθλήτριας Ευρώπης- Ρεάλ Μαδρίτης. Πώς τα κατάφερε; Με την πάγια τακτική του: αφόρητη πίεση από τη μέση και πίσω για κλειστούς χώρους και γρήγορες αντεπιθέσεις σε συνδυασμό με αλύπητο σφυροκόπημα όταν ο αντίπαλος έχει κουραστεί να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο της αμυντικής γραμμής των ροχιμπλάνκος.

Η Ατλέτικο, όμως, έχει ένα αδύναμο σημείο, μια αχίλλειο πτέρνα, που ο Μίτσελ τη γνωρίζει και έχει σκοπό να εκμεταλλευτεί. Ο Ισπανός ξέρει ότι ο αριστερός μπακ του Σιμεόνε «μπάζει». Ο λόγος γίνεται για τον Σικέιρα, ο οποίος είναι επιρρεπής στο λάθος.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε την επιλογή του Μίτσελ. Θα’ ναι ο Φουστέρ, ο οποίος έχει την τάση να συγκλίνει, θα ‘ναι ο Ντουρμάζ με το πλεονέκτημα του man to man;

Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Ο Μίτσελ στη συνέντευξη τύπου έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Δεν θα το πράξει όμως έτσι όπως ακούγεται. Θα πάει προσεκτικά και δεν θέλει να πέσει στην παγίδα της κατοχής και του ρυθμού. Δεν θέλει να παρασυρθεί από τις μπάλες που θα του δώσει ο Σιμεόνε, άρα και την ψευδαίσθηση ότι είναι το αφεντικό του αγώνα. 

Ο Μίτσελ θα πάει προσεκτικά στο ματς. Θα προσεγγίσει με ιδιαίτερη σεμνότητα τον μεγάλο του αντίπαλο και θα προσέξει ιδιαίτερα τα στημένα και το παιχνίδι στον αέρα. Τον Ντιέγκο Κόστα έχει αντικαταστήσει ο βαρύς, αλλά ικανότατος στη μικρή περιοχή Μάντζουκιτς.

Εκεί, χρειάζεται ετοιμότητα. Να μην ξεφύγει κανείς και κυρίως να μην κουραστεί η ομάδα από τα χιλιόμετρα που θα «αναγκαστεί» να γράψει μέχρι το 60′-70′, χρονικό σημείο που η Ατλέτικο του Σιμεόνε ανεβάζει ρυθμό σα να έχει μπει στο ματς από το… 45′.

Όλα, λοιπόν, είναι έτοιμα και όσο προπονήθηκαν οι δύο ομάδες, προπονήθηκαν. Μίτσελ εναντίον “Τσόλο”΄, Ολυμπιακός εναντίον Ατλέτικο στην πιο δύσκολη μάχη.