Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αρχίσει να χάνει έδαφος στο πρωτάθλημα και ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε από τη συνέντευξη τύπου της Κυριακής μετά το ματς στη Μυτιλήνη, ότι δεν θα αφήσει λυμένα τα λουριά.

Ο 50χρονος τεχνικός μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του και τους έριξε «καντήλια» σε ρυθμό… καταιγίδας βορείων προαστίων. Ο «Ολλανδός», βέβαια, δεν εστίασε σε έναν ποδοσφαιριστή. Είναι μακριά από τη λογική του αυτή η πρακτική, αφού θέλει να διατηρήσει το όλοι για έναν και ένας για όλους στην ομάδα.

Παρ’όλα αυτά, δεν μπορεί να «δεχτεί» ότι ένας επιθετικός της αξίας του Μλάντεν Πέτριτς χάνει έτσι αβίαστα τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με την ψυχολογία του να πέφτει όσο περνάει η ώρα, σαν να πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν έχει ξαναβρεθεί σε δύσκολες συνθήκες. Εξ ου και η «ντροπή» που «δεν σκοράραμε».

Ο Αναστασίου δεν έμεινε καθόλου ικανοποιημένος και από την άμυνα. Ειδικά το λάθος του Κουτρουμπή που έφερε την ομάδα του πίσω στο σκορ, τον έβγαλε από τα ρούχα του. Και είναι αλήθεια πως τέτοια «πουλήματα» της μπάλας είναι απαγορευτικά σε ομάδα που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Σε αυτό προσθέστε ότι ο προπονητής του τριφυλλιού θεωρεί ασυγχώρητη την έλλειψη συγκέντρωσης που έδειξαν οι παίκτες του.
Υποτίθεται ότι οι Σίλντενφελντ, Μέντες -απόντος Μπεργκ- θα πρέπει να κοντρολάρουν ψυχολογικά τους συμπαίκτες τους και να τους κατευθύνουν με ωριμότητα και ψυχραιμία.

Η εικόνα των πρασίνων να δέχονται κάρτες για πλάκα, σε συνδυασμό με το «θέατρο» μερικές φορές των αντιπάλων, εξόργισε τον κόουτς του Παναθηναϊκού

Αν η εικόνα κάποιων δεν αλλάξει προς το καλύτερο σύντομα, αρχής γενομένης από την Πέμπτη με την Ντιναμό, δεν αποκλείεται να έχουμε αναταράξεις.