Οι λάτρεις των ταινιών του James Bond ανά τον κόσμο έχουν ιντριγκαριστεί με την πιθανή, πλέον, ιδέα να ενσαρκωθεί ο ρόλος του αγαπημένου πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, από ένα μαύρο ηθοποιό. Η πιθανότητα δεν είναι στον αέρα και έχει σάρκα και οστά. Και όχι μόνο αυτό, έχει και ονοματεπώνυμο: Denzel Washington!

Πρόσφατα δε κι ενώ βρισκόταν σε εκδήλωση για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας, “The Equalizer“, ο Denzel Washington αποκάλυψε ότι τον ενδιαφέρει πραγματικά να είναι ο επόμενος ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον James Bond. 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής τιτιβισμάτων με θαυμαστές του και σε μια παρότρυνση ενός εξ αυτών να βιαστεί να προωθήσει το όλο θέμα, αυτός απάντησε: «Ναι, θα το ήθελα ! Ποιος κάνει τώρα τον James Bond; Ο… Daniel Craig! Μήπως θα πρέπει να τον πυροβολήσει κάποιος;»

Ενώ οι θαυμαστές συζητούν την ιδέα στο Twitter με το #DenzelIsJamesBond, το σίγουρο είναι πως η έκφραση “Μαύρος Bond” έχει αρχίσει να ακούγεται ολοένα και περισσότερο. Κάποιοι ενοχλούνται, κάποιοι άλλοι όχι. Μεταξύ των τελευταίων είναι και ο ηθοποιός Idris Elba. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο “Lorraine” του ITV, μάλιστα, αποκάλυψε την έντονη αποστροφή του στην έκφραση αυτή. «Δεν καταλαβαίνω την έκφραση “Μαύρος Bond”. Γιατί, λέγαμε ποτέ “Λευκός Bond;»