Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποχώρησε από τον Ολυμπιακό με αιχμές προς τον Μίτσελ, για τον χρόνο συμμετοχής του και ο Ισπανός τεχνικός απάντησε, μέσω συνέντευξής του στη Nova.

Συγκεκριμένα, είπε: 

«Λυπάμαι πολύ που ο Αβραάμ δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή ο προπονητής δεν τον εμπιστεύθηκε όσο θα ήθελε. Όμως, οι στατιστικές αποδεικνύουν ότι κάνει λάθος γιατί ήταν ο τέταρτος ποδοσφαιριστής σε χρόνο συμμετοχής στην προηγούμενη σεζόν. Στην προετοιμασία μας ήταν ο παίκτης που έπαιξε περισσότερο από όλους.

Έπαιξε πάρα πολλά λεπτά στην προηγούμενη σεζόν και λόγω της καλής κατάστασής του επέστρεψε στην Εθνική. Έπαιξε σε όλα τα ματς της προετοιμασίας μας, εκτός από το παιχνίδι με την Μίλαν λόγω τραυματισμού, καθώς και σε ένα ακόμη επειδή παντρεύτηκε.

Το μόνο που έχω να του πω είναι πως τον ευχαριστώ πολύ για τη δουλειά που έκανε μαζί μας. Του εύχομαι καλή τύχη. Επίσης θέλω να του πω πως ακόμη και αν έχω κάνει λάθος μαζί του, ήμουν πάντα ειλικρινής. Και θέλω να του πω πως ένας παίκτης ο οποίος είναι αρχηγός του Ολυμπιακού, πρέπει να είναι αρχηγός και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και εκτός.

Επιμένω και θέλω να του ευχηθώ ξανά καλή τύχη. 
Θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ για τη δουλειά που έχει κάνει μαζί μας στον Ολυμπιακό. Και θέλω να του πω ξανά πως μπορεί να έχω κάνει λάθη μαζί του, όπως και πολλά άλλα, όμως όλα ήταν ειλικρινή. Εγώ προσπαθώ απλώς να είμαι ο προπονητής του Ολυμπιακού και μέσα στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό».