Σε ένα μεγάλο event που έλαβε χώρα στο Flint Center στο Cupertino, η Apple έκανε τα αποκαλυπτήρια των iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Η εταιρία παρουσίασε ακόμα το πολυαναμενόμενο σύστημα πληρωμών Apple Pay, καθώς και το “έξυπνο” ρολόι Apple Watch.

iPhone 6 & iPhone 6 Plus

Ο Tim Cook παρουσίασε στην αρχή του event τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Η Apple επιτέλους “μεγάλωσε” το iPhone.

Οι νέες συσκευές έχουν νέο design με κατασκευή από αλουμίνιο και οθόνη νέας τεχνολογίας IPS με dual-domain pixels 4,7 και 5,5 ιντσών με ανάλυση οθόνης 1344×750 pixels και 1920×1080 pixels αντίστοιχα. Τα νέα iPhone είναι πιο λεπτά από τον προκάτοχό τους, iPhone 5s, έχοντας πάχος 6,9 mm το iPhone 6 και 7,1 mm το iPhone 6 Plus.

Ο νέος επεξεργαστής A8 με τον οποίο εξοπλίζει τα νέα iPhone η Apple προσφέρει 25% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και 50% ταχύτερα γραφικά από το iPhone 5s, ενώ και η μπαταρία του iPhone 6 παρέχει 50% καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Τα νέα iPhone διαθέτουν κάμερα iSight 8 Megapixel με f/2.2 και νέο αισθητήρα, ενώ χάρη στην τεχνολογία Focus Pixels η κάμερα εστιάζει σημαντικά πιο γρήγορα. Η κάμερα παρέχει επίσης τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο slow motion με 120 και 240 fps.

https://www.youtube.com/watch?v=FglqN1jd1tM

Η κάμερα του iPhone 6 Plus επιπλέον διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας για λήψη ποιοτικών φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα είναι διαθέσιμα από τις 19 Σεπτεμβρίου σε 19 χώρες, με την Ελλάδα να μην συμπεριλαμβάνεται σε αυτές. Ενδεικτικά, πάντως, οι τιμές στη Γερμανία θα κυμανθούν από τα 699 ευρώ για το iPhone 6 των 16 gigabytes, έως τα 999 ευρώ για το iPhone 6 Plus των 128 gigabytes.

Σύστημα πληρωμών Apple Pay

Το σύστημα πληρωμών της Apple ονομάζεται Apple Pay, υποστηρίζει NFC και θα είναι διαθέσιμο στο iPhone 6 και το iPhone 6 Plus.

Το Apple Pay θα είναι ενσωματωμένο στο Passbook και ο χρήστης θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει απλά με την κάμερα του iPhone προσθέτοντας νέα πιστωτική κάρτα.

Για λόγους ασφαλείας η κάρτα δεν θα συγχρονίζει με το iCloud, αφού τα στοιχεία της θα είναι αποθηκευμένα μόνο στη συσκευή.

Αν ανησυχείτε τι γίνεται σε περίπτωση που κλαπεί η συσκευή, δεν θα χρειάζεται να ακυρώσετε την κάρτα σας, αφού για την πρόσβαση στα στοιχεία της κάρτας είναι απαραίτητο το ξεκλείδωμα μέσω δακτυλικού αποτυπώματος (touch ID).

Επίσης η Apple λέει ότι δεν θα κρατάει στοιχεία για τις αγορές των χρηστών.

Όσον αφορά τις online αγορές, τα συστήματα των online καταστημάτων / εφαρμογών κλπ θα μπορούν να συνδεθούν με το Apple Pay μέσω κάποιου API, όπου δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να συμπληρώνονται στοιχεία, αφού οι αγορές θα γίνονται εύκολα χάρη στο δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη (touch ID).

Apple Watch

Προς το τέλος του event ο Tim Cook παρουσίασε το Apple Watch, το “έξυπνο” ρολόι της εταιρίας. Το λειτουργικό του Apple Watch δεν είναι απλά το iOS 8 σε μικρή συσκευή, αλλά δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο να φτιάξει η εταιρία κάτι διαφορετικό, ειδικά για το ρολόι.

Με το Apple Watch θα μπορούμε να απαντάμε σε μηνύματα με προεπιλεγμένες απαντήσεις, ηχητικά μηνύματα αλλά και emoji. Επίσης, πατώντας παρατεταμένα τον ρότορα ενεργοποιείται η Siri, ενώ θα μπορούμε να βλέπουμε μέχρι και τις φωτογραφίες μας από το iCloud.

https://www.youtube.com/watch?v=ktujsc4ZUTo

Το Apple Watch θα έχει και χάρτες μέσω των οποίων θα είναι εφικτή η πλοήγηση αλλά και η ηχητική ειδοποίηση όταν πρέπει να στρίψουμε για να πάμε στον προορισμό μας, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξουμε την οθόνη του ρολογιού.

Το “έξυπνο” ρολόι της Apple διαθέτει flexible οθόνη που κάθε φορά που πατάς με το δάχτυλό σου αυτή εισχωρεί ελαφρώς προς τα μέσα.

Το Apple Watch θα είναι συμβατό με: iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5. Θα διατεθεί στην αγορά στις αρχές του 2015, με τιμή που θα ξεκινάει από τα 349 δολάρια.