Από κάπου ακούγεται ένας συναγερμός, αυτοκίνητα φρενάρουν απότομα, φωνές, πανικός.

Η πόλη βρίσκεται σε κίνδυνο. Σε κάποια γωνιά της ένας άνθρωπος κινδυνεύει. Είναι η στιγμή που εκείνος πρέπει να δράσει. Είναι η ώρα του.

Φοράει τη χαρακτηριστική του μάσκα στο πρόσωπο, ντύνεται τη μαύρη, γυαλιστερή του κάπα, ανοίγει το παράθυρο και με ένα πέταγμα βρίσκεται κατευθείαν στον τόπο του εγκλήματος.

Το όνομά του;

“Σκοτεινός Ιππότης” γνωστός και ως “Μπάτμαν”.

Ο άνθρωπος που φόρεσε τη στολή της νυχτερίδας και τρέφεται από την καταπολέμηση του εγκλήματος από τότε που ορκίστηκε εκδίκηση ως νεαρός Μπρους Γουέιν-γόνος μιας ζάπλουτης οικογένειας-όταν έγινε μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του.

Φέτος ο Μπάτμαν κλείνει τα 75 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση σαν ήρωας κόμικς στις σελίδες του “Detective Comics #27, όπου πρωταγωνίστησε παίρνοντας ζωή μέσα από την ιδέα του Μπομπ Κέιν, ο οποίος υπήρξε ο επίσημος δημιουργός του.

Αργότερα, η δράση του “ανθρώπου-νυχτερίδα” διαδόθηκε από άκρη σε άκρη μαγεύοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και τα στενά όρια του περιοδικού δεν ήταν πλέον αρκετά να “σηκώσουν στους ώμους τους” το φορτίο μιας τέτοιας φιγούρας που εξελισσόταν σταδιακά σε σήμα κατατεθέν της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος αφού προσχώρησε και στο χώρο του κινηματογράφου.

Πρόσφατα, η εταιρεία παραγωγής κινηματογραφικών παραγωγών, “Warner Bros”, ανακοίνωσε  ότι η πολυαναμενόμενη ταινία “Batman Vs Superman: Dawn Of Justice” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου του 2016, σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ.

Μέχρι τη στιγμή εκείνη, λοιπόν, όπου θα δούμε στη μεγάλη οθόνη τον ηθοποιό, Ben Affleck, να φορά τη μάσκα του “σκοτεινού υπερήρωα” και να έρχεται για πρώτη φορά σε σύγκρουση με έναν άλλο υπερήρωα, τον “Σούπερμαν”, ας θυμηθούμε επιγραμματικά τις οκτώ ταινίες του Μπάτμαν, οι περισσότερες των οποίων υπήρξαν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες και οδήγησαν εκατοντάδες ανθρώπους στις αίθουσες των κινηματογράφων παγκοσμίως.

“Batman Forever” (1955)

“Batman: The Movie” (1966)

“Batman” (1989)

“Batman Returns” (1992)

“Batman & Robin” (1997)

“Batman Begins” (2005)

“The Dark Knight” (2008)

“The Dark Knight Rises” (2012)

Κατά την πάροδο των ετών, ο Μπάτμαν έγινε στάμπες σε μπλουζάκια, φιγούρα σε παιχνίδια, αξεσουάρ, Lego, βιντεοπαιχνίδια και κινούμενα σχέδια ενώ με αφορμή τον εορτασμό των 75 του χρόνων ετοιμάζονται επανεκδόσεις, νέες κυκλοφορίες ιστοριών, ένα μικρό φιλμ με τον τίτλο “Batman: Strange Days”, του Μπρους Τιμ και προς τα τέλη του 2014, θα αρχίσει να προβάλλεται στη μικρή οθόνη η σειρά “Gotham”, που θα μας μεταφέρει νοερά στο Γκόθαμ Σίτι σε μια “προ Μπάτμαν” εποχή. Η ιστορία θα εστιάζει στον νεαρό επιθεωρητή Γκόρντον και στις προσπάθειές του να πατάξει το έγκλημα και να φέρει έτσι σε τάξη την πόλη.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Μάρτιο του 2016  και στη νέα ταινία του ήρωα με τη μαύρη μάσκα και την κάπα που ανεμίζει στους αιθέρες, περνάει από το μυαλό μας, μεταξύ άλλων, η εξής σκέψη:

Τελικά ο κόσμος έχει πάντοτε ανάγκη από ήρωες.

Εντός της μεγάλης οθόνης, αλλά κυρίως εκτός…

Πάρτε μια μικρή γεύση από την ταινία που αναμένεται εντός του 2016, στο ακόλουθο βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=hDoyM4-ESFA
 
Και για τους…φανατικούς του είδους, ένα βίντεο όπου περιγράφεται βήμα προς βήμα το πώς μπορεί κανείς να κατασκευάσει μόνος του μια μάσκα αλά…Μπάτμαν!
 
Γιατί πάνω απ’όλα παραμένουμε παιδιά…
 
https://www.youtube.com/watch?v=bVymwSLIzGA