Νέα -σχετικά- γυναίκα, μόλις 44 χρονών, που ζούσε στο σήμερα, δίπλα μας, σε ένα διαμέρισμα σαν το δικό μας, που σύχναζε στα ίδια μέρη και ψώνιζε στα κοινά σουπερ μάρκετ, έπεισε πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο στα Τρίκαλα που ζούσε η ίδια, αλλά και από άλλες μακρινές περιοχές, πως ήταν μάγισσα!

Όχι από εκείνες, τις δύστυχες στο Σάλεμ που τις κρέμασαν και τις κακοποίησαν από το καπρίτσιο κάτι έφηβων που ήθελαν να τις προσέξουν και την στενόμυαλα των πουριτανών αρχόντων. Όχι. Μιλάμε για μια μάγισσα παντοδύναμη, πανούργα, από εκείνες που λύνουν τα μάγια νύχτες χωρίς φεγγάρι στη θάλασσα, που κάνουν εξορκισμούς και θεραπεύουν αρρώστιες που οφείλονται σε δαιμόνια!

Και που όλα αυτά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, άνθρωποι τα πίστευαν! Και όχι μόνο τα πίστευαν αλλά πλήρωναν την επιτήδεια γυναίκα πολλά λεφτά, σε εποχή κρίσης για να ζήσουν καλύτερες μέρες, χάρη σε ξόρκια και μαγικά!

Έτσι η συνάδελφος της Φούρκα, της Μάτζικα Ντε Σπελ, της αρχαίας Κίρκης και της Μήδειας, μέσα σε επτά μήνες είχε κερδίσει περισσότερα από 23.500 ευρώ. Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας των Τρικάλων που την συνέλαβαν, βρήκαν στο σπίτι της αντικείμενα «μαύρης μαγείας», υπερφυσικά σκηνικά, κέρινα ομοιώματα ανθρώπων, τράπουλες μαντείας, βαζάκια με φίλτρα, μαγικά αρώματα και λογιών ελιξίρια.

Και ενώ η μάγισσα πήρε τον δρόμο για τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενη σε κακουργηματικό βαθμό για απάτες, είναι να απορείς ποιο δρόμο πρέπει να πάρουν οι άνθρωποι -ακόμη και μικρά παιδιά της πήγαιναν αναφέρεται- που πίστευαν πως τα προβλήματα της ζωής δεν λύνονται με επιμονή, υπομονή, αγώνα, κουράγιο, λίγο όνειρο, εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, ομαδικότητα, θεραπείες, ειλικρίνεια, αγάπη, αλλά με δεσίματα, μαγιολίκια, προβλέψεις, φίλτρα, κέρινα ομοιώματα, λιβάνια και θυμιάματα!

Και για να τελειώσουμε με μια επίκληση στην αυθεντία, έτσι για υπογράμμιση: «Δεν υπάρχουν γεγονότα τόσο δυσάρεστα που ένας επιτήδειος να μην μπορεί να βγάλει κάποιο όφελος από αυτά, ούτε τόσο ευνοϊκά, που ένας ανόητος να μην μπορεί να τα μετατρέψει σε ζημιά του», έλεγε ο σαρκαστικός, πνευματώδης, ερωτιάρης, πολιτικοποιημένος συγγραφέας, περίφημος για τα αποφθέγματα του, Λα Ροσφουκώ.

Στην συγκεκριμένη αστυνομική ιστορία στα Τρίκαλα, έχουμε το 2014 στην πράξη κάτι που όριζαν από τα 1650…