Ένα τραμ του 1947, μέρος της ιστορικής συλλογής της ATAC, εδώ και κάποια χρόνια έχει μετασκευασθεί σε κινούμενο εστιατόριο ιδιαίτερης αισθητικής, παρέχοντας εκτός από την περιήγηση σε όμορφα αξιοθέατα της Ρώμης, γνήσιο Ιταλικό φαγητό με υλικά της γύρω περιοχής και ζωντανή jazz μουσική. 

Η διαδρομή ξεκινά στις 21:00 από την Piazza di Porta Maggiore. Στη συνέχεια, οδεύει προς την την Valle Giulia (στάση στην Piazza Thorvaldsen – Gallery of Modern Art) κατόπιν στην Santa Croce in Gerusalemme και φθάνοντας στο Κολοσσαίο, κάνει στάση στο Parco del Celio που βρίσκεται μπροστά του. Εκεί σερβίρεται και το δείπνο. Τέλος, η διαδρομή καταλήγει στις 24:00, στην Πυραμίδα του Cestius στην Porta Maggiore.

Στο εσωτερικό του επικρατεί ρομαντική ατμόσφαιρα και είναι διακοσμημένο με καλαίσθητους πίνακες ζωγραφικής, φωτισμένους με φως κεριών. Ο χώρος έχει 12 τραπέζια 2 ή 4 θέσεων και συνολική χωρητικότητα 38 ατόμων. Το μέσον του χώρου το καταλαμβάνει η ορχήστρα.

Στην υποδοχή σε περιμένει ένα flute ποτήρι Spumante, secco της περιοχής Lazio. Από τα  highlights της περιοδείας είναι η εκλεκτή τοπική κουζίνα από τον σεφ του εστιατορίου Palatium.

Ξεκινώντας, προσφέρονται ορεκτικά, όπως τυριά, αλλαντικά κ.α., προϊόντα αυστηρά της περιοχής του Lazio και μπύρα απαστερίωτη Itineris.

Με το δείπνο, αν επιθυμείς, προσφέρεται ένα από τα κρασιά Cantine San Marco’s Solo Shiraz ή Frascati Crio 10 και τα δύο προϊόντα της περιοχής. Τέλος, μετά το γλυκό και τον καφέ, προσφέρουν Sambuka Molinari.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται με μια άψογη και ανεπιτήδευτη ευγένεια, στην οποία ωστόσο δεν διακρίνεται κανένα ίχνος υπερβολής

Τα μουσικά σχήματα που συντροφεύουν αυτές τις υπέροχες βόλτες είναι εναλλασσόμενα. Άλλοτε γνωστοί και καταξιωμένοι τζαζίστες και άλλοτε ανερχόμενοι και πολλά υποσχόμενοι εκτελεστές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, κατά την διάρκεια της βόλτας κι ενώ η μουσική δεν είναι το βασικό υπόβαθρο της βραδιάς, καταφέρνει διακριτικά να αναδειχθεί σε απόλυτο πρωταγωνιστή!    

Υπεύθυνες του όλου εγχειρήματος είναι η Nunzia Fiorini και η Anna Maria Sciannimanico σε συνεργασία με το Τμήμα Marketing της ATAC.