Για πολλούς ήταν έκπληξη ο αποκλεισμός του Ματιέ Ντοσεβί από την αποστολή του Ολυμπιακού για το ταξίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πώς και γιατί ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε εφέτος για να βοηθήσει να έρθει σε πέρας η αποστολή του πρωταθλητή να τα πάει ακόμα καλύτερα από πέρυσι, έμεινε εκτός;

Ο Μίτσελ αποφάσισε να μην πάρει το ρίσκο και γι’ αυτό επέλεξε με κρύα καρδιά να αφήσει τον Ντοσεβί στην… Ελλάδα. Ο Ισπανός τεχνικός κατέληξε σε αυτή την απόφαση σκεπτόμενος δύο παραμέτρους, που βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με την αξία του ποδοσφαιριστή.

Πρώτον, ο 50χρονος προπονητής ήθελε να νιώθει σίγουρος 101% για τα μετόπισθεν και τη μεσαία γραμμή. Με δεδομένες, λοιπόν, τις πωλήσεις Μανωλά και Σάμαρη, δύο βασικών πυλώνων των ερυθρολεύκων, διατήρησε τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές για κάθε θέση στην ενδεκάδα από τη μέση και πίσω.

Στην επίθεση ο Μήτρογλου ήταν εκείνος που πήρε τη θέση του Σαβιόλα, οπότε έπρεπε να μείνει κάποιος εκτός «ταξιδιού». Αυτός δεν θα μπορούσε να είναι ο Αφελάι, ο οποίος με τις παραστάσεις του μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, άρα κάπου εδώ έρχεται ο… δεύτερος λόγος: Ντοσεβί ή Ντουρμάζ;

Ο Μίτσελ επέλεξε τον Τούρκο. Οι γνωρίζοντες λένε ότι είναι εξαιρετικός στο ένας με έναν και ότι οι εμπνεύσεις του έχουν φαντασία που μπορούν να παρασύρουν.

Για να δούμε…