Παλεύουν και στη Γερμανία με την ανεργία, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που προκύπτουν από έρευνες που έρχονται όλο και συχνότερα στο προσκήνιο.

Λίγο-πολύ το γνωρίζαμε αυτό. Το είχαμε στο νου μας τις φορές εκείνες που “φλερτάραμε” με την ιδέα να γίνουμε μετανάστες στο εξωτερικό για να δούμε τα όνειρά μας να γίνονται πραγματικότητα.

Κάθε φορά που στέλναμε και από ένα βιογραφικό και η θετική απάντηση φαινόταν να…έχει χάσει το δρόμο της αφήνοντάς μας να “στύβουμε το κεφάλι” μας για το τι άλλο θα μπορούσαμε να σκαρφιστούμε για να προχωρήσουμε καθυστερώντας έτσι την επιλογή του εξωτερικού.

Και να, που όπως φαίνεται, κάτι γνωρίζαμε που το καθυστερούσαμε.

Γιατί τα πράγματα, ακόμη και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία, όπου οι θέσεις εργασίας είναι περισσότερες κτλ. κτλ. κτλ. τελικά δεν είναι τόσο ρόδινα όσο κάποιοι νομίζουν.

Έτσι, λοιπόν κι εκεί παλεύουν με την ανεργία και μάλιστα τα…λουριά έχουν σφίξει αρκετά το τελευταίο διάστημα καθώς οι άνεργοι όχι μόνο βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, αλλά χρειάζεται να περάσουν και από ιατρική “οντισιόν” από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης, κάτι αντίστοιχο δηλαδή, με τον δικό μας ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, η παραπάνω υπηρεσία έχει προμηθευτεί 88.000 ιατρικά τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στο αίμα των υποψηφίων για μια θέση εργασίας, όταν και αν αυτή προκύψει.

Μεταξύ των ουσιών που ανήκουν στη λεγόμενη “μαύρη λίστα”, ανήκουν η κάνναβη, η κοκαΐνη, το χάπι Ecstasy, όπως επίσης και αντικαταθλιπτικά.

“Σκούρα” τα πράγματα λοιπόν και στη χώρα που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε “Γη της Επαγγελίας” για την ανεύρεση εργασίας.

Και όχι μόνο γιατί διενεργούνται τα εν λόγω ιατρικά τεστ, αλλά διότι οι άνεργοι-που αυξάνονται συνεχώς-είναι διατεθειμένοι να περάσουν από οποιαδήποτε διαδικασία για να δουν την εργασιακή τους τύχη να…αλλάζει.

Όταν, όπως, όποτε…

Μπορεί και ποτέ.

Εκείνοι πάντως το ιατρικό τεστ το κάνουν, έστω και μόνο για να πουν ότι προσπάθησαν

Ας όψεται αυτή η άτιμη, η ανεργία