Υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι ανάμεσα μας -νέοι στην πλειοψηφία τους- που είναι αόρατοι για τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. 

Πού βρίσκονται οι 1,5 εκατομμύριο πραγματικοί άνεργοι; Πού είναι οι παραπάνω από 500.000 νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά;

Είναι ακόμα ένα μεγάλο επίτευγμα των προπαγανδιστικών μηχανισμών που εξαφάνισαν, όχι την ανεργία αλλά τους άνεργους. Αυτοί είναι πολιτικά αόρατοι αλλά οι 300 που σφάζονται για τον Βαγγέλη και τον Γιώργο είναι πρώτη μούρη στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Οι άνεργοι υπάρχουν μόνο σαν στατιστική, σαν ένας αριθμός που αυξάνεται ιλιγγιωδώς …

Αλλά εμείς θα ασχοληθούμε με τους ένοχους του εγκλήματος της ανεργίας… 

Ζούμε, λοιπόν, ιστορικές αλλά και στιγμές αποκαθήλωσης.

Σήμερα, Τετάρτη 3 του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ έχει γενέθλια.

Το προεόρτια τα έζησε ο Βενιζέλος στο Ζάππειο, δεν ξέρω αν σήμερα σβήσει τα 40 κεράκια αλλά το κλίμα είναι… καλά σαράντα! Μετά από 40 χρόνια που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, είναι γεγονός ότι διαμόρφωσε μια κοινωνική και ταξική Ελλάδα πολύ διαφορετική και προοδευτικότερη από τα «μαύρα» χρόνια πριν και κατά τη διάρκεια της χούντας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι!

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είναι κομμάτι της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας που μαζί με τη ΝΔ του Καραμανλή οριοθέτησαν και χάραξαν την πορεία της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε «κλειδωμένη» στον αυτόματο την ευρωπαϊκή πορεία αλλά συνέβαλλε καταλυτικά στην κοινωνικοοικονομική αναδιάρθρωση της. 

Στη συνέχεια ήρθαν οι φτωχοί συγγενείς, ο Σημίτης με την εκσυγχρονιστική κουστωδία του, ο υιός Γιώργος και ο… επισπεύδων Βενιζέλος για να βάλουν το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο προς το νεκροταφείο.

Προφανώς πρόκειται περί άθλου, να πάρουν ένα κόμμα από 48% και να το φτάσουν στο 8% και ακόμα χαμηλότερα και μάλιστα να πανηγυρίζουν! 

Το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ πέθανε με την υπογραφή του μνημονίου, παραμένει στην εντατική το κυβερνητικό και διαπλεκόμενο κομμάτι του μέχρι και τις επόμενες εκλογές.

40 χρόνια μετά, κι απ’ ότι καταλάβαμε από το Ζάππειο, στη Χαριλάου Τρικούπη ακόμη δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινωνία. Νομίζουν ότι ένας Ιορδάνης… όχι ο ποταμός θα τους γλιτώσει και θα τους ξεπλύνει τις αμαρτίες.

 

Το ΠΑΣΟΚ και το…άσυλο

«Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες – τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε(!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά! Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ».

Ήταν μια προσωπική άποψη κάποιοι υπεύθυνου που εκ παραδρομής την ανέβηκε στα social media του ΠΑΣΟΚ.

Και, όμως λέει αλήθειες! Ξεκινάω από το τελευταίο: Επειγόντως ένας ψυχίατρος, όχι για αυτούς που γιουχάισαν τον Βενιζέλο αλλά για ολόκληρη τη χώρα που την κυβερνάνε αυτοί που την κατέστρεψαν…   

Η πολιτική παρακμή εκτός από το… ντεκολτέ της, έχει και τα Ζάππεια της! Το Ζάππειο είναι το σύμβολο αποκαθήλωσης του Βενιζέλου, του Σαμαρά και του Παπανδρέου. 

Το Ζάππειο, τελικά, είναι το σημείο αποκάλυψης της παρακμής του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα…

Ο Βενιζέλος μετά το Ζάππειο του 2007 αφού πέρασαν κάποια χρόνια τα κατάφερε, μη έχοντας σοβαρό αντίπαλο και αφού όλοι είχαν φύγει, έγινε ο ηγέτης της παράταξης του 8%.
 

Ο Βαγγέλης αν και διαφημίστηκε επί χρόνια από τα ΜΜΕ ως ευφυής, κάτι σαν παιδί θαύμα της πολιτικής, όταν έφτασε η ώρα του βάλθηκε να τους διαψεύσει όλους.

Τελευταία κίνηση αυτοκτονίας, που θα τη ζήλευαν και οι Ιάπωνες, ήταν απόφαση του να πάει να μιλήσει στην εκδήλωση της οικογένειας Παπανδρέου για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

 

Ο άνθρωπος που έκανε τον ΓΑΠ να φαίνεται ηγέτης

Στην οικογένεια Παπανδρέου θα πρέπει να ανάβουν κάθε τόσο μια λαμπάδα στο μπόι του Βενιζέλου. Είναι ο άνθρωπος που ανέστησε τον Γιώργο μετά την εκλογική του ήττα το 2004.

Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει τον Παπανδρέου να φαίνεται αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ. Τον άνθρωπο που έφυγε…νύχτα αφού είχε παραδώσει τη χώρα στους κερδοσκόπους.  

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πολιτικά αμετανόητος και βουλιμικός με την εξουσία οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην εξαφάνιση. Αυτός τα γνωρίζει όλα, μόνο που δεν κατάλαβε τι θα πάθαινε στο Ζάππειο.
 

Πολυλογάς με εξαιρετική ικανότητα στο χειρισμό της γλώσσας, αλλά χωρίς βάθος σκέψης και στρατηγική. Βαγγέλη μου, το θέμα δεν είναι να είσαι απλώς εύστροφος αλλά έξυπνος.

Κρύβεται πίσω από τις κολόνες του Μαξίμου για να φωτογραφηθεί μαζί με τους ξένους ηγέτες! Και στη Γερμανία έχουμε συγκυβέρνηση αλλά μόνο η Μέρκελ εμφανίζεται…
 

Βγαίνει στις τηλεοράσεις και προαναγγέλλει ανασχηματισμούς αν και γνωρίζει ότι αυτό είναι απόφαση του Πρωθυπουργού. Επίσης, προσπαθεί να εμφανιστεί με φιλολαϊκές παρεμβάσεις αν και θα ήταν καλύτερο για όλους πριν τις διατυπώσει να τις είχε εφαρμόσει ως υπουργός οικονομικών.

Οι συνεχείς αλλαγές θέσεων, σχετικά με την τακτική απέναντι στην τρόικα, προκαλούν μια ζάλη σε συντρόφους και κυβερνητικούς εταίρους.

Το εκκρεμές του Φουκώ είναι ένα εκκρεμές με δυνατότητα ελεύθερης εκτέλεσης ταλαντώσεων. Η ελεύθερη μεταβολή του επιπέδου κίνησης του εκκρεμούς αποδεικνύει την κίνηση της γης. Το εκκρεμές των απόψεων του Βαγγέλη Βενιζέλου δημιουργεί επικίνδυνες ταλαντώσεις στο κόμμα του αλλά και στην κυβέρνηση αποδεικνύοντας ότι δεν γυρίζει μόνο η γη!      

Αν δεν υπήρχε Βαγγέλης, οι «παπανδρεϊκοί» θα έπρεπε να τον είχαν εφεύρει! Είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ να μοιάζει άσυλο με «λοβοτομημένους».