Από χτες το βράδυ, το διαδίκτυο έχει βουίξει εξαιτίας μίας εκ των μεγαλύτερων παραβιάσεων προσωπικών δεδομένων που έχουν λάβει χώρα ποτέ.

Συγκεκριμένα, ένας χρήστης της ιστοσελίδας 4chan.org πόσταρε μια λίστα με περισσότερες από 100 τραγουδίστριες, ηθοποιούς και διασημότητες, στις οποίες λέγεται ότι αντιστοιχούν εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που φιγουράρουν είναι η ηθοποιός Jennifer Lawrence, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία Hunger Games, όπως επίσης και οι Avril Lavigne, η Kim Kardashian, η Rihanna, η Kirsten Dunst,  η Aubrey Plaza and  η Winona Ryder. Δείτε ολόκληρη τη λίστα εδώ.

Μερικές από τις εν λόγω φωτογραφίες κυκλοφόρησαν με μεγάλη ταχύτητα μέσω Twitter αλλά και μέσα από υπηρεσίες διαμοιράσματος αρχείων. Το Twitter, ωστόσο, έχει αρχίσει ήδη να διαγράφει όσους λογαριασμούς σχετίζονται με την αναπαραγωγή των φωτογραφιών.

Οι αντιδράσεις πολλών από των διασημοτήτων που έπεσαν θύματα των χάκερ, είναι έντονες και ποικίλλουν από ποσταρίσματα διαμαρτυρίας στα κοινωνικά δίκτυα, έως απειλές για δικαστικά μέτρα εναντίον όσων αναπαράγουν το επίμαχο υλικό.

Λέγεται, πως η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων έγινε αφότου οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν κενά ασφαλείας της υπηρεσίας iCloud της Apple.