O Sir Ridley Scott σκηνοθετεί την dream team των Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Cameron Diaz και Penelope Cruz, σε μία αμοραλιστική ιστορία από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ, συγγραφέα Cormac McCarthy («Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους»). Σκληρό και μοχθηρό, βίαιο και ελκυστικό, ο «Συνήγορος» είναι ένα απρόβλεπτο φιλμ για έναν συνηθισμένο άνθρωπο που η απληστία του τον παγιδεύει σε έναν ιστό εκρηκτικών γεγονότων με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Σ’ αυτήν την ταινία ο McCarthy κάνει το ντεμπούτο του ως σεναριογράφος, με ένα εφιαλτικό στόρι και με τον Scott να συνυφαίνει το χαρακτηριστικά αλλόκοτο μαύρο χιούμορ του συγγραφέα, σε ένα παθιασμένο κινηματογραφικό θρίλερ γεμάτο ένταση.

Dirty Sexy Money

Ο Συνήγορος (που ποτέ δεν μαθαίνουμε το όνομά του), δελεάζεται από την ευκαιρία να βγάλει γρήγορα λεφτά και μπλέκεται σε μία συμφωνία διακίνησης ναρκωτικών αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων, που τον οδηγεί στην καρδιά των αδίστακτων καρτέλ του Μεξικό. Πιστεύοντας αρχικά ότι θα την «βγάλει καθαρή», σύντομα θα διαπιστώσει ότι αυτή η απόφαση θα τον οδηγήσει σ΄ έναν σκληρό και επικίνδυνο αγώνα επιβίωσης καθώς τα ρίσκα μεγαλώνουν και τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται. Ο Michael Fassbender πρωταγωνιστεί στον ομότιτλο ρόλο. «Νομίζω ότι το πρόβλημα με τον Συνήγορο, είναι πως πιστεύει ότι είναι πιο έξυπνος, απ’ όσο πραγματικά είναι» λέει ο ηθοποιός. «Εχει κάτι αλαζονικό που θα το πληρώσει ακριβά. Παίρνει ένα ρίσκο χωρίς να υπολογίζει πλήρως τις συνέπειες με αποτέλεσμα να βρεθεί έξω απ’ τα νερά του». Η Penelope Cruz είναι η Laura, η κοπέλα του Συνήγορου με την οποία είναι τρελά ερωτευμένος. Η σχέση τους είναι γεμάτη σεξουαλική ενέργεια κι όπως λέει ο Fassbender :«Κάποια από τα πράγματα που λένε ο ένας στον άλλον, μπορεί να φαίνονται κάπως πρόστυχα, αν δεν είχαμε να κάνουμε με δύο ερωτευμένους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς και ξετρελαμένοι ο ένας με τον άλλον».

Ο Brad Pitt, σε μία ακόμη διαφοροποίηση από την clean-cut εικόνα του, υποδύεται τον Westray, τον μεσάζοντα της συμφωνίας, και ο Javier Bardem είναι ο έμπορος ναρκωτικών Reiner με το εξεζητημένο στιλ και το φονικό χιούμορ. Το πεντάστερο καστ συμπληρώνει η Cameron Diaz, σ’ έναν επίσης «κόντρα-ρόλο». Υποδύεται την επικίνδυνη, μοιραία, χωρίς ηθικούς φραγμούς Malkina, που κινείται και λειτουργεί σαν αίλουρος – όπως το cheetah τατουάζ της και τα cheetah που έχει στην ιδιοκτησία της για την προσωπική της διασκέδαση και την διασκέδαση του Reiner. Η Malkina είναι ο χαρακτήρας που μάλλον θα θυμάται περισσότερο το κοινό και όχι μόνο χάρη στις… «περιπτύξεις» της με μία Bentley!

Οταν διέρρευσε πως ο McCarthy έγραψε σενάριο για ταινία μεγάλου μήκους, οι ατζέντηδές του δέχτηκαν βροχή τηλεφωνημάτων από την αφρόκρεμα ηθοποιών και σκηνοθετών του Χόλιγουντ. Ο Ridley Scott πήρε την πρώτη πτήση για Νέο Μεξικό όπου θα συναντούσε τον συγγραφέα για τον πείσει ότι αυτός είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει την σκηνοθεσία του «Συνήγορου». Το αποτέλεσμα δικαιώνει και τους δύο με τον Scott να δημιουργεί μία από τις πιο «ώριμες» δουλειές του μέχρι σήμερα, σε μία διαστροφικής οπτικής ιστορία για το τίμημα της απληστίας.

Ο «Συνήγορος» θα προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 21 Νοεμβρίου.