Δεν έχουμε…παράπονο, κανένα, από τους συναδέλφους των “Spiegel”, “Bild”, “Stern” και λοιπών εντύπων μέσων μαζικής ενημέρωσης στη χώρα που αποτελείται από κρατίδια που συνθέτουν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της, τη Γερμανία.

Πάντοτε ασχολούνται μαζί μας, ό,τι κι αν συμβαίνει, όσο σοβαρό κι αν είναι αυτό που τους απασχολεί, αλίμονο! Και συνήθως βέβαια, σαν…καλοί φίλοι, φροντίζουν να μας επιστήσουν την προσοχή στα κακώς κείμενα, έτσι ώστε να “βελτιωθούμε” και να…μεγαλουργήσουμε.

Οι Έλληνες κάνουν αυτό, οι Έλληνες κάνουν εκείνο, τα νησιά τους συγκαταλέγονται στους δημοφιλέστερους προορισμούς, από την άλλη όμως πρόκειται περί “τεμπέληδων”, “αχρείων”, “φυγόπονων” πλην “τίμιων” πολιτών, που όμως δεν δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει το βάρος και την ευθύνη που φέρει η ιστορία που είναι συνδεδεμένη με την καταγωγή τους.

Έτσι, λοιπόν και με πρόσφατο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού “Spiegel”, “αστράφτουν και βροντούν” για την πάρτη μας. Και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε μετά την…έκρηξη γλυκύτητας με τα μέχρι πρότινος δημοσιεύματά τους που μας εκθείαζαν για την αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

“Σκωτσέζικο ντους” δηλαδή κανονικά, έτσι για να μην…επαναπαυόμαστε.

 “Η επιβολή της λιτότητας στην Ελλάδα γίνεται εμφανής: πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους φόρους τους. Τα χρέη αυξάνονται μαζικά”, αναφέρει το προαναφερθέν δημοσίευμα και συνεχίζει, “Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει σιγά-σιγά αλλά τώρα έρχεται ένα νέο χτύπημα: όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους”, επαναλαμβάνει για να το εμπεδώσουμε όσοι δεν εννοούμε να το…χαμπαριάσουμε παρά τις “φιλικές” τους υποδείξεις.

Το ακούσατε, τι είπαν οι “φίλοι” μας, έτσι;

Βουλιάζουμε στα χρέη και δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους μας.

Ανησυχητικό, ναι. Πρωτότυπο, όχι.

Συνηθισμένα άλλωστε τα “βουνά από τα χιόνια”.

Και η ζωή συνεχίζεται…