Πραγματοποιώντας ένα “ξεφύλλισμα” στις σελίδες του διαδικτύου, το μάτι μας δεν μπορεί παρά να σταθεί παρατεταμένα σε ένα από τα κεντρικά άρθρα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας “Bild”, η οποία αφιερώνει ένα εκτενές ρεπορτάζ στις καταστροφικές συνέπειες που επέφερε πρόσφατα στη Νάπα της Καλιφόρνια, ο σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αυτό όμως που αποτελεί άξιο λεπτομερέστερης παρατήρησης πέρα από τις αναφορές στα τεκταινόμενα που συνδέονται άμεσα με το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι μια παράμετρος που παίρνει οπτικά, σάρκα και οστά, μέσα από κάποιες φωτογραφίες που δεν έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, δεν έχουν προβληθεί ή αναπαραχθεί κατά κόρον από τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, ούτε και αποτελούν όπως φαίνεται πτυχές που, όπως λέγεται στη γλώσσα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είναι από εκείνες που “πουλάνε”.

Γιατί δεν διαιωνίζουν και δεν τρέφουν περαιτέρω το φόβο, δεν διυλίζουν την καταστροφή μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά ούτε και διατυμπανίζουν το ατυχές περιστατικό με έναν τρόπο που έχει ως ζητούμενο κάθε άλλο παρά τη συμμετοχή στην προσπάθεια αναπτέρωσης του ηθικού του κόσμου.

Κι όμως, το ρόλο αυτό φαίνεται ότι ανέλαβαν προσωρινά, παιδιά της πληγείσας περιοχής, που παίρνοντας τη σανίδα του σκέιτμπορντ υπό μάλης, περπάτησαν στους κατεστραμμένους δρόμους της πόλης και ανακάλυψαν τον τρόπο να μετατρέψουν τη φρίκη σε μια αυτοσχέδια “όαση”.

Πώς;

Επέλεξαν να δουν τα εξογκώματα που δημιούργησε στη γη ο σεισμός, ως τα χαρακτηριστικά εμπόδια που απαιτούνται προκειμένου να “πετάξει” η σανίδα σχηματίζοντας τα πιο εντυπωσιακά ακροβατικά και τις πιο έντεχνες φιγούρες.

Έτσι, σαν ένα μικρό διάλειμμα από τον τρόμο που σκόρπισε γύρω του ο παραπάνω σεισμός.

Σαν μια προσπάθεια να κρυφοκοιτάξουν για λίγο από μια χαραμάδα που αφήνει να τρυπώσει μια ικμάδα φωτός μέσα στο γενικότερο σκοτάδι που είχε βυθιστεί ολόκληρη η περιοχή.

Και όμως, το κατάφεραν!

Δείτε κι εσείς το πώς, στο ακόλουθο φωτογραφικό αφιέρωμα: