«Love me now». Έτσι ονομάζεται η νέα συλλογή έργων της Μάγδας Κούρκουλου που θα εκτεθούν στον «Πολυχώρο Τέχνης Χυτήριο» με οικοδεσπότη τη Βάσια Παναγοπούλου, για καλό σκοπό. Σε μια εκδήλωση, “Tα μπλουζάκια της αγάπης» που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ. Με προύπόθεση για την είσοδο… ένα τρόφιμο ή οτιδήποτε άλλο (παιχνίδι, πάνες, ρούχο κυρίως για παιδιά ως 5 ετών)

Κάθε ένας από τους επισκέπτες, πρέπει να έχει το παραπάνω «εισιτήριο» ενώ στα τρόφιμα προτιμούνται τα μακράς διαρκείας (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, συσκευασμένα γλυκά κλπ). Τα παραπάνω θα μοιραστούν στη «Δράση Αλληλεγγύης ‘Φιλόκοσμος’» που δημιούργησε και εκπροσωπεί παράγοντας έργο, μακριά από τα φώτα της Δημοσιότητας, Η Γωγώ Ατζολετάκη. Και στο «Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο – Ορφανοτροφείο» που βρίσκεται στην Καλλιθέα.

Το 15% των χρημάτων από τα μπλουζάκια που θα πουληθούν (αποκλείεται να μπορέσετε να τους αντισταθείτε) θα δωθούν «Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο – Ορφανοτροφείο» που βρίσκεται στην Καλλιθέα. Την εκδήλωση θα στολίσουν μουσικά με φιλική συμμετοχή, η Λένα Αλκαίου, ο Γιώργος Γερολυμάτος, η Μαρία Κανελλοπούλου, Πένυ Ξενάκη και πολλοί άλλοι. Ενώ την υποστήριξη τους θα δείξουν με την παρουσία τους γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου.

Ζωγραφισμένα στο χέρι όπως και όλες οι δουλειές της Μάγδας σε  ρούχα, «Τα Μπλουζάκια της Αγάπης» έχουν σαν βασικό μοτίβο δύο πολύχρωμα γλειφιτζούρια. Σαν ένα λιτό παιχνίδι επιστροφής στην αθωότητα, μια ψυχεδελική παιδική χαρά στην άκρη του ουράνιου τόξου, ένα χαμόγελο αγάπης που σου γλυκαίνει την καρδιά.

Μαζί με αυτά θα εκτεθούν προς πώληση και πολλές άλλες από τις δουλειές της ζωγράφου και όχι μόνο Μάγδας Κούρκουλου. Μιας μοναδικής καλλιτεχνικής προσωπικότητας που ξεκίνησε από το χώρο της μόδας για να ανακαλύψει το προσωπικό της ταξίδι. Συνδυάζοντας τις σπουδές της στην ιστορία τέχνης, το styling, το σχέδιο μόδας, την θεατρική ενδυματολογία και φυσικά τη ζωγραφική.

Τα υπόλοιπα μπλουζάκια και όχι μόνο, του έργου της, αντανακλούν τη φιλοσοφία των ζωγραφικών της έργων. Και της προσωπικής αναζήτησης της αλήθειας και της ισορροπίας μέσα από ένα θεατρικό εικαστικό παιχνίδι που φοριέται. Φιγούρες από αρχαίες μάσκες αναδύονται πάνω από κατεστραμμένες πολιτείες. Εξωγήινες κομιξάδικες Μπαρμπαρέλες κυριαρχούν στο αστρικό σύμπαν σαν ντομινατρίς του γαλαξία.

Μυστικιστικά και απόκρυφα σύμβολα σκεπάζουν ματωμένα φεγγάρια και θλιμμένα άστρα. Το ασήμαντο γίνεται σοβαρό και το σοβαρό αποκηρύσσει τη σοβαροφάνεια του σαν ένα συνομωτικό παιχνίδι επικοινωνίας μαζί τους μέσα από σχήματα και χρώματα. Πίσω από την θλίψη ξεπηδάει μια ελπίδα και πίσω από την ελπίδα ένα κλέισιμο του ματιού. Σαν ερωτηματικό πάνω στην ανθρώπινη φύση, τη ζωή και το σύμπαν.

Η τέχνη γίνεται μόδα και η μόδα τέχνη. Και το εφήμερο όπως είναι ένα μπλουζάκι, αντανακλά τη μοναδικότητα του και την αξία του στον κύκλο της ζωής.

Η ίδια γράφει για «Τα μπλουζάκια της Αγάπης»: «Η αγάπη είναι γλυκεία σαν τα παιδικά γλειφιτζούρια, αθώα σαν τα παιδικά βλέμματα, πολύχρωμη σαν τη χαρά στα μάτια των παιδιών. Λαχταριστή, επιθυμητή, μαγική! Μοιάζει με τον ήλιο. Ζεστή, στρογγυλή, λαμπερή. ‘Love me now’. To χτες πέρασε, τα βήματα του τέλειωσαν. Έφυγε. Παρελθόν και ιστορία. Το αύριο, ελπίδα, επιθυμία και προσμονή. Αγαπάμε ΕΔΩ, ΤΩΡΑ. Σας παροτρύνω να τα δοκιμάσετε, να τα φορέσετε και να τα μοιραστείτε.»

Στις 2 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Τέχνης Χυτήριο, η αγάπη γιορτάζει. Μαγικά μπλουζάκια αλλάζει, και η τέχνη τη μόδα αγκαλιάζει.

*Πολυχώρος Τέχνης Χυτήριο, Ιερά Οδός 44, Γκάζι, 2103412313

*Στην φωτό του κειμένου, η ίδια η ζωγράφος Μάγδα Κούρκουλου. Στις υπόλοιπες φωτό, η Αλεξάνρα Τσόλκα, ο Τάσος Θεοδωρόπουλος, η Μελίνα Ασλανίδου, η Βίκυ Καλοφωτιά, η Βάσια Παναγοπούλου και η Φανή Πλατσατούρα, φοράνε μπλουζάκια της Μάγδας.