Ο τίτλος του άρθρου είναι «5 ιοί που είναι πιο τρομακτικοί από τον ‘Έμπολα». Το υπογράφει μια κυρία Ελίζαμπεθ Παλέρμο που θέλει με το ζόρι να δημιουργήσει εντυπώσεις. Από πού βγάζει το πόρισμα της; Από τα μαθηματικά του δημοτικού για αυτιστικούς, τις στατιστικές θανάτων και το γεγονός του ότι τα κρούσματα του Έμπολα δεν χτυπάνε τον «πολιτισμένο» δυτικό κόσμο αλλά την Αφρική.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να συγκρίνεις έναν ιό που δεν έχει τρόπο αντιμετώπισης, θεαραπεία και οδηγεί το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσούντων σε φρικτό θάνατο με τον ιό του HIV που προκαλεί το AIDS. O οποίος να μεν ακόμα δεν είναι ιάσιμος, αλλά είναι σχεδόν απόλυτα αντιμετωπίσιμος με την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Και δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως θανατηφόρο αλλά ως χρόνιο νόσημα.

Είναι ανήθικο, ειδικά από τη στιγμή που ο ιός που προκαλεί το AIDS, έχει στιγματίσει και συνεχίζει να στιγματίζει ρατσιστικά όχι μόνο τους φορείς του αλλά και την LGBT κοινότητα, τους χρήστες ουσιών και τους εργαζόμενους στο σεξ. Καταστρέφοντας πολλές φορές τη ζωή τους μέσα από τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη φοβία και το μίσος αυτών που δεν γνωρίζουν για τον ιό.

Παρ’ όλα αυτά, η εν λόγω δημοσιογράφος, συντηρεί τη μυθολογία, απλά συγκρίνοντας αριθμούς. Επειδή λέει ο Έμπολα έχει σκοτώσει μέχρι αυτή τη στιγμή περισσότερους από 1000 στην Αφρική ενώ το AIDS 1,6 εκ. ανθρώπους στον κόσμο από το 1981 που ανακαλύφθηκε το 1981. Δηλαδή 43 χρόνια πριν, με τα δύο τρίτα αυτού του χρονικού διαστήματος, να μην υπάρχει η σημερινή, σύγχρονη φαρμακευτική αγωγή.

Oι άλλοι 4 ιοί σύμφωνα με την μαντάμ, η οποία ναι μεν παραθέτει στοιχεία και αριθμούς από ειδικούς, αλλά τα μεταφράζει με το δικό της κομμωτηριακό τρόπο, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις, είναι: Λύσσα, Γρίπη, Ιοί Κουνουπιών, Ροταϊός. Σε όλες τις περιπτώσεις η μασκαρισμένα σαλονάτη κι επιστημονική γραφή της έχει το ίδιο επιχείρημα. «Ναι μεν αλλά». Αναφέροντας εντυπωσιακούς αριθμούς θανάτων που δεν συγκρίνονται με τους 1000 του Έμπολα.

Ανακατεύοντας στο ίδιο καζάνι όλους του ιούς της γρίπης.Την ανύπαρκτη ιατρική βοήθεια στις ξεχασμένες από το Θεό γωνίες του κόσμου που αυξάνουν τον αριθμό των θυμάτων από ασθένειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν στη Δύση. Και τις μετρήσεις με την  προσωπική της μαλακία κι επιθυμία να εντυπωσιάσει κινδυνολογώντας, με την τρομερή της έρευνα και τα μαθηματικά του θανάτου. Μια ακόμα ατυχής στιγμή  για την Ηuffington Post που τώρα τελευταία δείχνει να έχει έφεση σε αυτές.

*Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ