Έσκασε στο σπίτι απρογραμμάτιστα το παρεάκι και αφού ήπιαμε κάτι ποτάκια, μας έκοψε η πείνα. Προκειμένου να μην deliveraroume και να μας φύγει καμιά τριανταρού euros, τουλάχιστον, άρχισε το ψαχτήρι σε ψυγείο και ντουλάπια και το πόρισμα της έρευνας ήταν: Λιγκουίνι  με μπρόκολο και κόκκινες πιπεριές (αυτές υπήρχαν). Ή όπως λένε οι φρατέλοι linguine ai broccoli con pepe rosso.

Υλικά

* 100 γρ. ελαιόλαδο

* 600 γρ. μπρόκολο

* 3 πιπεριές φλωρίνης

* 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες

* 1 ½ κύβο ζωμού κότας

* 3 σκελίδες σκόρδου σπασμένες

* 2 ντομάτες ώριμες   κομμένες  σε φέτες χοντρές  

* 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο

* Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

– Κόβουμε τις πιπεριές και το κοτσάνι του μπρόκολου σε στικάκια(ζουλιέν),ξεχωρίζουμε τις φούντες του μπρόκολου ,κόβουμε το κρεμμύδι σε μέτριες φέτες και τις ντομάτες σε χοντρές φέτες .Σπάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το πλάι της λάμας του μαχαιριού.

– Βάζουμε  στο γουόκ (ή τηγάνι βαθύ) το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και αρχίζουμε να σωτάρουμε το μπρόκολο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου, το πιπέρι, τους κύβους κότας  και την καυτερή πιπερίτσα  ψιλοκομμένη ή το μπούκοβο και σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε λίγο νεράκι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μάξιμουμ  ώστε να μην παραβράσει το μπρόκολο.

– Προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά.

– Παράλληλα βράζουμε τα λιγκουίνι  και όταν είναι έτοιμα με μία τσιμπίδα τα παίρνουμε μέσα από το νερό χωρίς να τα στραγγίζουμε τελείως και τα ρίχνουμε στο γουόκ που είναι στη φωτιά. Τα γυρίζουμε για 1-2 λεπτά να δέσουν με την σάλτσα και μόλις την δούμε να μελώνει τα αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε άμεσα. Με ένα μύλο ρίχνουμε χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και BON APPETITO!